Zašto se podiže šator ispred ulaza u bjelovarsku bolnicu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Mjeseci života u izvanrednim pandemijskim okolnostima na svima su ostavili traga pa građani reagiraju na bilo kakvu najavu mogućeg pogoršanja stanja. Tako nam je jedan naš zabrinuti sugrađanin danas poslao fotografiju postavljanja vojničkog šatora ispred zapadnog ulaza u bjelovarsku bolnicu. Šatori ispred bolnica najčešće ne znače ništa dobro i u pandemijsko vrijeme su se postavljali uglavnom onda kad za sve zaražene pacijente nije bilo mjesta u samoj bolnici.

Srećom, situacija u bjelovarskoj bolnici nije tako dramatična.

-Šator smo odlučili postaviti kako bi se ispod njega od kiše i hladnoće mogli skloniti redovni pacijenti koji u bolnici trebaju obaviti određenu uslugu. Dakle, nije nikakva izvanredan situacija, niti je šator namijenjen pacijentima oboljelima od covida – umiruje situaciju v.d. ravnateljica bolnice Ivanka Fehir Radanović.

Dodaje kako je situacija u bolnici pod kontrolom. Ondje se trenutno liječi 40 pacijenata zaraženih koronavirusom, od kojih je desetero na respiratoru.

-Taj broj je dosta velik, no u jednom trenutku smo imali i 18 pacijenata na respiratoru. Na raspolaganju imamo 20 respiratora i još dva u pripremi. Veći problem nam predstavlja nedostatak medicinskog osoblja, prvenstveno medicinskih sestara – kaže dr. Fehir Radanović.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!