Još se ne zna hoće li u obrazovanju doći do prvih otkaza

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Hoće li dio nastavnika zbog covid potvrda ostati bez posla i završiti na burzi rada? Pitanje je to koje se postavilo nakon uvođenja obveznih covid potvrda u obrazovanju, a dio nastavnika se odbio i cijepiti i testirati. Neki su u međuvremenu predomislili i počeli testirati, ali dio je dobilo dva upozorenja i sada su pred izlaznim vratima. Takav je slučaj u Medicinskoj školi Bjelovar u kojoj jedan nastavnik ne može doći na posao jer nema ni potvrdu ni negativan test. No, hoće li morati početi tražiti novog nastavnika u školi još ne znaju.

-Nije došlo do otkaza za sada i vidjet ćemo što ćemo dalje. Ne znam koliko to može trajati, čekamo upute ministarstva – kaže nam ravnateljica Medicinske škole Bjelovar Biljana Balenović.

U Tehničkoj školi Bjelovar je ista situacija. Jedan je nastavnik pred otkazom, ali hoće li ga i dobiti, odnosno kada – ne zna se.

-U tijeku je procedura, a nastava mora ići. U tijeku je procedura – kratko kaže ravnatelj Tehničke škole Bjelovar Dario Malogorski.

Ravnatelji sada čekaju na to tko će prvi popustiti – necijepljeni i netestirani nastavnici ili ministarstvo, a dva bjelovarska nastavnikačekaju kako bi saznali hoće li ili neće imati posao.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!