Ministarstvo vanjskih poslova uručilo prosvjednu notu zbog veličanja bjelovarskog krvnika

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Hrvatski veleposlanik u BiH danas je ministarstvu vanjskih poslova te zemlje uručio je prosvjednu notu zbog nedavnog otkrivanja ploče majoru JNA Milanu Tepiću u Banja Luci, o čemu je naš portal prvi izvijestio. Podsjetimo, Tepić je 29. rujna 1991. godine u zrak dignuo skladište oružja na Barutani, gdje se nalazilo 170 tona streljiva i eksploziva, pri čemu je poginulo 11 hrvatskih branitelja, te više pripadnika JNA, uključujući samog Tepića.

Na otkrivanju sporne spomen ploče banjalučki gradonačelnik Draško Stanivuković proglasio je Tepića ‘posljednjih jugoslavenskih narodnim herojem’ te je kazao kako Republika Srpska ima budućnost ako će se svi držati riječi kao što je to činio Tepić.

Hrvatsko Ministarstvo vanjskih i europskih poslova takav je čin nazvalo neprihvatljivim te je napomenulo kako ovim vlasti Banja Luke veličaju teroristički čin osobe koja je tijekom velikosrpske agresije na Republiku Hrvatsku, u samoubilačkoj akciji svjesno uzrokovala smrt velikog broja hrvatskih branitelja i civila te ogromna materijalna razaranja Grada Bjelovara. Dodali su kako se tamošnja vlast svojim činom poistovjećuje sa zločinačkom velikosrpskom politikom te ugrožava proces izgradnje povjerenja i razvoja dobrosusjedskih odnosa.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!