Završio još jedan Advent, klizalište oborilo nove rekorde! Što kažu organizatori?

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Radovi u središtu Bjelovara koje ovih dana Bjelovarčani imaju prilike čuti i vidjeti sliče onima od 27. studenog prošle godine. Dok se tada sve spremalo za početak adventske priče, danas je toj blagdanskoj čaroliji došao kraj. Taj kraj je za Grad Bjelovar i Turističku zajednicu Bilogora-Bjelovar ispao “happy end” jer posjetitelja je bilo i više nego što se očekivalo, pogotovo kada se uzme u obzir da se advent održao u pandemijskim vremenima.

– Iznimno smo zadovoljni, posebno zato što smo u odnosu na 2020. godinu uspjeli održati tu veliku i zahtjevnu manifestaciju. Bjelovar nam je bio lijepo uređen, a drago mi je da smo uređenje uspjeli proširiti i na neke ulice koje nisu u strogom centru grada. Prema informacijama, mislim da su s organizacijom zadovoljni svi, izlagači u kućicama, a ugostitelji pogotovo – rekla je Ana Kelek, direktorica TZ Bilogora-Bjelovar.

Tvrtka Komunalac Bjelovar dobro je upravljala klizalištem ove sezone što dokazuju i brojke koje dosežu nove rekorde.

– Klizalo je više od 15 tisuća klizača, a imam informaciju da je to do sada bila najposjećenija sezona klizanja. Percepcija je bila dobra, ljudi su bili zadovoljni, kao i Grad Bjelovar. U fazi je demontaža klizališta – rekao je Josip Heged, član uprave Komunalac Bjelovar.

Vrijedno je spomenuti da je zahvaljujući Gradu i Turističkoj zajednici, više od 300 vrtićaraca prošlo besplatnu školu klizanja.

– Veselimo se sljedećoj sezoni klizanja kada ćemo imati već velike znalce klizanja – kaže Kelek dodajući da je program bio fokusiran na domaće izvođače.

– Odradili smo više od 50 programa. Bjelovarčani, razne udruge i domaće glazbene snage su se udružili, mislim da smo napravili jednu lijepu adventsku priču. Sve u svemu bilo je jako puno događanja, pogotovo u prosincu prošle godine – dodaje Kelek.

Priznaje Kelek da je ukupni broj posjetitelja na Adventu u Bjelovaru teško izbrojiti jer nisu postojale ulaznice. Ipak, golim okom mogla se vidjeti posjećenost, osobito vikendom za vrijeme koncerata u večernjim satima. Što se tiče povlastice da se na Advent u Bjelovaru u suradnji s HŽ-om moglo doći uz 40 posto popusta, također brojke još nisu poznate, no Kelek vjeruje da su posjetitelji dolazili vlakom jer su puno puta zalutali u ured Turističke zajednice pitajući gdje mogu ovjeriti svoju kartu.

– U ovakvim izazovnim vremenima, mislim da je advent dobro prošao – zaključuje Kelek.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!