[FOTO] Županija osigurala 100 tisuća kuna za HGSS Bjelovar koji ima novouređeno sjedište. Pogledajte kako izgleda

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Župan Marko Marušić danas je posjetio novouređeni prostor HGSS-a Bjelovar u Mlinovcu gdje je s pročelnikom Stanice Sinišom Atlijom potpisao ugovor o izravnoj dodjeli financijskih sredstava u iznosu od 100 tisuća kuna za djelatnosti u 2022. godini.

-Unatoč lošoj financijskoj situaciji stavku od 100 tisuća kuna za HGSS nismo dirali jer svi znamo koliko su oni neophodni u spašavanju ljudskih života. Jako mi je drago što sam prvi put posjetio stanicu HGSS Bjelovar. Tu su divni i hrabri ljudi. Iznenadilo me da su svi volonteri i da svoje slobodno vrijeme troše na dobrobit ljudi i BBŽ zaista cijeni njihov rad i djelovanje – kazao je župan Marko Marušić. Pročelnik HGSS stanice Bjelovar Siniša Atlija zahvalio se Županiji i županu Marušiću na podršci.

-Spremni smo za sve vrste intervencija, pod zemljom, na zemlji, čak i u vodi. Imamo svu opremu i nastojimo ju obnavljati koliko možemo. Prošle godine smo imali sedam intervencija na području županije. Ima nas 25 od čega su 24 volontera i jedna osoba je zaposlena kao administrator – kazao je Atlija i nastavio.

-Povezani smo sa svim ostalim stanicama, djelujemo na cijelom području RH, jasno kada nas se pozove. Preko sezone idemo na osiguranja nacionalnih parkova. Inače, ovih 100 tisuća kuna je najveći dio naše potpore, no pomažu nam i ostali gradovi i općine koliko mogu – kazao je Atlija.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!