Goran Tribuson u svome gradu predstavio 39. knjigu, ‘filmični’ roman ‘Zbogom, Izabel’

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Iako je u Bjelovaru bio prije nešto je od mjesec dana, kada je predstavljao novu knjigu „Obiteljske slike“, Goran Tribuson je i jučer do posljednjeg mjesta ispunio Studijski odjel Narodne knjižnice „Petar Preradović“. Ovoga puta predstavio je svoj noir roman „Zbogom, Izabel“, a promocijom Tribusonove 39. po redu knjige u Bjelovaru je i službeno otvoren Mjesec hrvatske knjige.

U opuštenoj, domaćinskoj atmosferi kakva i inače vlada za vrijeme Tribusonovih gostovanja u rodnom gradu, autor i moderatorica Marijana Dragičević uspjeli su predstaviti njegovo najnovije djelo, ne otkrivajući pritom previše detalja koji bi mogli uništiti užitak onima koji ga još nisu uspjeli pročitati. Priča je to koja se događa devedesetih godina u Zagrebu, glavni junak je razvojačeni hrvatski branitelj koji dobije posao tjelohranitelja kćerke poznatog tajkuna. Kako je sam Tribuson rekao, knjiga nije klasičan krimić već „filmična“ knjiga, književno djelo na tragu filmskog noir žanra, a ujedno donosi i ljubavnu priču.

Tribuson se osvrnuo i na svoje redovite dolaska u Bjelovar.

-Ovo je grad u kojemu sve znam, tu sam doživio najvažnije trenutke. To je grad u kojem sam imao prvu djevojku, gdje sam dobio prvu nogometnu loptu, ovdje sam krenuo u gimnaziju. Ovdje nema niti jednog temeljnog motiva koji mi i dalje nije prepoznatljiv – kazao je Tribuson, dodajući kako svi koji su rođeni u Bjelovar, grad uvijek nose u sebi.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!