Film “Prijateljstvo dvaju bića” odnio pobjedu na festivalu smijeha

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Animirani film „Prijateljstvo dvaju bića” iz radionice „Mala škola animiranog filma” bjelovarskog Centra za cjeloživotno učenje i kulturu osvojio je prvo mjesto za animirani film u otvorenoj kategoriji 10. FIFES-a, međunarodnog festivala smijeha 2022. godine.

Prva godina ciklusa CUK-ovih radionica animiranog filma okupila je mlade bjelovarske talente koji su zajedničkim snagama stvorili nagrađeni animirani film. Voditelj programa i mentor polaznika radionica, pod čijim je vodstvom i nastao ovaj animirani film, je talentirani Sandro Toth, magistar animiranog filma. Autori filma „Prijateljstvo dvaju bića” su Jakov Bujan, Mihaela Mija Burulic, Marta Garić, Matija Ivanović, Lea Kraševac, Jana Kraševac, Jana Kubaček, Vili Petrović, Mia Puc, Lana Sabo i Paula Špoljarić. Osim prvog mjesta na FIFES-u, animirani film „Prijateljstvo dvaju bića” ušao je u selekciju brojnih međunarodnih i nacionalnih festivala animiranog filma od kojih je najznačajniji SWIFF, međunarodni festival u New Jersey-u, gdje je izabran u selekciju u konkurenciji od pet tisuća filmova.

– Cilj radionica „Male škole animiranog filma” je da svaki polaznik prođe cijeli proces nastajanja animiranog filma i da zainteresiramo i pružimo edukaciju novom naraštaju zaljubljenika u crtež u pokretu. Strašno smo ponosni na ovaj uspjeh ekipe animatora i trudit ćemo se da ovakvi divni projekti imaju status kakav zaslužuju – ističe Ivana Hrpalo, ravnateljica Centra za cjeloživotno učenje i kulturu Bjelovar.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!