Gradski muzej: Ravnatelj Pavlović ne ide po novi mandat, kreće ‘rat’ za glavnu fotelju

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

U bjelovarskom Gradskom muzeju opasno ‘kuha’. Naime, kako doznajemo iz neslužbenih izvora, nakon dva uspješna mandata aktualni ravnatelj muzeja Milan Pavlović neće se u lipnju kandidirati za novi mandat. 

Stoga polako kreću pozicioniranja za ‘trku’ prve fotelje Gradskog muzeja. 

Kako neslužbeno doznajemo, glavna kandidatkinja će biti Marijana Dragičević, kustosica muzeja i potpredsjednica županijskog HSLS-a. Dragičević je već sada kao zamjenica ravnatelja preuzela velike ovlasti u muzeju, ima snažno političko zaleđe i bez njezinog blagoslova ništa se trenutno u muzeju ne može dogoditi. 

No, u gradskim kuloarima se šuška da je za navedenu funkciju zainteresirana i Valna Bastijančić Erjavec, bivša zamjenica gradonačelnika, potpredsjednica DHSS-a i profesorica likovne kulture koja već ima iskustva u vođenju institucija. Naime, Bastijančić Erjavec je duži niz godina bila uspješna ravnateljica Osnovne škole u Velikom Trojstvu, a kao zamjenica gradonačelnika usko je surađivala s Gradskim muzejom. 

Iz gradskih kuloara također doznajemo da je za prvu fotelju muzeja navodno zainteresirana i profesorica Ornela Malogorski koja je trenutno zaposlena kao pedagoginja bjelovarske Komercijalne i trgovačke škole. Malogorski je također i uspješna voditeljica Županijskog vijeća za Građanski odgoj i obrazovanje u korelaciji s međupredmetnim temama Bjelovarsko-bilogorske županije. Inače, Malogorski se svojedobno javila za ravnateljicu II. osnovne škole, no tada je izabrana Ines Kapša, a na lokalnim izborima 2017. godine bila je kandidatkinja za zamjenicu gradonačelnika Stipi Šoli. 

Tko će se sve javiti na natječaj i tko će najsnažnije lobirati vidjet će se sljedećih mjeseci, no jedno je sigurno, za vrijeme mandata Milana Pavlovića muzej je konačno izrastao u ozbiljnu kulturnu instituciju koja je otvorila svoja vrata brojnim događanjima, stoga novoj ravnateljici neće biti ni malo lako ući u ‘cipele’ prethodnog ravnatelja. 

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!