Koga će sada smijeniti Dinamova uprava? Najbolje samu sebe.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Nakon Lige prvaka, Dinamo je ispao i iz Europske lige i završio u trećem europskom nogometnom razredu. Nije to bio nikakav loš dan ili neka sportska nesreća kakve se događaju u sportu. Radi se naprosto o nedovoljnoj kvaliteti igrača potrebnoj za nogomet na višoj razini natjecanja.

Top klasa u toj momčadi danas su samo Petković i Baturina. Na visokoj razini mogu igrati i Ljubičić, Ristovski i Mišić, ali kada uz sebe imaju igrače poput J. Šutala, Ivanušeca, Oršića, Ademija, Gvardiola, a iza sebe Livakovića. Međutim, njih na žalost više nema u Dinamu jer ih je klupska uprava prodala klubovima većima od Dinama. U klubu su ostali prosječni igrači za koje nema interesa na inozemnom tržištu poput Špikića, Perića, Bulata, Moharramija, Emrelija, Marina… A u Dinamo su dovedeni, sada je to jasno, igrači koji nisu ni blizu klase onih koji su otišli. Došle su prinove, a ne pojačanja: Mykhaylichenko, Kaneko, Sučić, a trojicu najmlađih Stojkovića, Kačavendu i Vidovića nismo stigli niti vidjeti, jer su došli prekasno. Koliko na terenu trenutno vrijede Menalo i Drmić nitko ne zna, jer mjesecima griju klupu. Nadamo se samo da nisu u ovako katastrofalnom stanju u kakvom je jučer bio golman Nevistić, koji na klupi sjedi godinama.

Na gore spomenutim prodanim igračima Dinamo je zaradio oko 50 milijuna eura, a kao što vidimo za to nije kupio niti jednog igrača koji je trenutno kadar konkurentno nastupati u elitnom europskom nogometnom razredu. Za to nisu krivi ni smijenjeni trener Bišćan, ni novi Jakirović. Za to je kriva isključivo uprava, a poglavito onaj njezin dio koji se bavi kupoprodajom igrača. Stekao se dojam da je Dinamo imao za cilj kupiti najpotentnije mlade hrvatske igrače koji bi mu zajamčili budućnost i priključiti ih Baturini, Bulatu, Sučiću, B. Šutalu. To su i napravili, ali su pri tome ispali teški amateri, jer posao uprave je prije svega da brine o sadašnjosti kluba. Dinamo živi od trenutnih rezultata, a ne od priče o potencijalu za budućnost. Koga će zbog tih svih propusta uprava smijeniti?

Najbolje samu sebe, jer ova uprava je Dinamo, koji više od desetljeće igra na visokoj europskoj razini u kratkom vremenu potpuno kadrovski devastirala i gurnula u najniži razred europskog nogometa. Neki će reći, ali to je uspjeh jer Dinamo opet ove godine jedini od hrvatskih klubova igra neko europsko natjecanje. Točno, ali to prije svega govori o slabašnoj kvaliteti HNL-a koju još samo korporativni PR pojedinih sponzora godinama lažno predstavlja sve jačom, premda njezini klubovi na europskoj razini postižu sve slabije rezultate.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!