NOVI UGOVOR Potpora Županije Matici umirovljenika BBŽ

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Unatoč korona krizi, Bjelovarsko-bilogorska županije ove godine nije smanjivala fond u visini od 1,2 milijuna kuna predviđen za umirovljeničke udruge. Tako je ovih dana župan Damir Bajs potpisao novi ugovor sa županijskom Maticom umirovljenika, koja je odgovorila na županijski javni poziv prijavom projekta “Zauvijek mladi ili zaplešimo zajedno”. Za provedbu će od Županije dobiti 150 tisuća kuna.
– Važno je napomenuti da taj novac Matica umirovljenika BBŽ koristi za organizaciju sportskih susreta na županijskoj, međužupanijskoj i državnoj razini, a tu je i organizacija i smotra pjevačkih zborova i tradicionalno druženje 20 godina zaredom naših umirovljenika – rekao je predsjednik Matice umirovljenika Željko Held.
Župan Damir Bajs naglasio je važnost brige za stariju populaciju za koju su sredstva iz županijskih proračuna tijekom posljednjih godina stalno rasla.
– Kroz taj javni program mi financiramo prije svega zdravstvene, socijalne i druge programe koji su vezani za naše umirovljenike. Tome se pridodaje i dio koji je vezan za sport i kulturu, ali i za druženje. Sve to vrlo je bitno – rekao je Bajs.
S trenutnih 1,2 milijuna kuna na godišnjoj razini, Bjelovarsko-bilogorska županije je vodeća u Hrvatskoj po izdvajanjima za stariju populaciju.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!