Naselje Prekobrdo treba novu cestu i nogostup

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ROVIŠĆE – Nedavno je završeno uređenje okoliša pored doma u rovišćanskom naselju Prekobrdo, kao i malog dječjeg igrališta te prilazne ceste. Mještani Prekobrda, napominje općinski načelnik Slavko Prišćan, sami se znaju organizirati i održavati različite prigode u mjesnom domu pa je iznimno važno da, priznaje Prišćan, imaju sve prikladne uvjete za to. No, u Prekobrdu ima i drugih poslova.

– Županijska cesta Predavac-Podorci je u jako lošem stanju, neki dan smo saznali da nije renovirana od 1968. godine. Mi sami tu, nažalost, ne možemo ništa napraviti, razgovarao sam i sa županijom, odnosno Županijskom upravom za ceste i županom da se pokuša ta cesta preasfaltirati – istaknuo je načelnik.

U Prekobrdu su nedavno uređeni i putni kanali

Ono što mogu sami napraviti, napominje Prišćan, jest priprema za izgradnju nogostupa. Tako da je sva potrebna projektna dokumentacija za taj poduhvat već završena.

– Ići ćemo s kompletnim nogostupom do samog centra, ondje ima dosta djece, a njihova je sigurnost itekako bitna. Razmišljamo i o postavljanju ležećih policajaca na županijsku cestu, naravno to moramo opet u dogovoru sa Županijskom upravom za ceste jer se ponekad na tom dijelu vozila kreću brzinom većom od sto kilometara na sat – ističe Prišćan.

A budući da je cesta prilično ravna, neodgovorni vozači znaju “potegnuti” i veću brzinu od sto kilometara na sat. Sve je to i više nego dovoljan razlog da se na sve moguće načine osiguraju mještani, naročito oni najosjetljiviji – djeca.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!