Nastavlja se uređenje čazmanskih školskih zgrada

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ČAZMA – Novo ruho uskoro će dobiti i Područna škola Dapci koja se nalazi u sastavu čazmanske Osnovne škole. Radovi temeljite energetske obnove vrijedni 1,6 milijuna kuna u tijeku su i između ostalog podrazumijevaju povećanje toplinske zaštite vanjskog zida, temelja zgrade i toplinske izolacije pročelja zgrade, toplinske zaštite stropa prema negrijanom prostoru, zamjene vanjske stolarije i zaštite od sunca ugradnjom vanjskih horizontalnih žaluzina, ugradnju novog visokoučinkovitog sustava grijanja i ugradnji novih radijatora, zamjenu unutarnje rasvjete učinkovitijom LED rasvjetom te izvedbu pristupne rampe za osobe s invaliditetom i osobe smanjene pokretljivosti.

PŠ Dapci jedna je od četiri školske zgrade na području grada Čazme obuhvaćene europskim projektom energetske obnove. Istu obnovu su do sada prošle Matična škola i školsko-sportska dvorana, obnovljena je i škola u Gornjem Dragancu, a obnova očekuje i školu u Gornjem Mikloušu.

– Sve obnove znače viši standard života, bolje uvjete, ljepše okruženje za učenike, učitelje, bolji i viši standard cijeloj lokalnoj zajednici – istaknula je ravnateljica OŠ Čazma Lidija Osman.
Iznos od 20 milijuna kuna koliko će biti najmanje uloženo je zapravo zalog za jedan standard našim školarcima koji idu u te škole, ali naravno i našim učiteljima koji rade u tim školama, naglasio je za obilaska župan Damir Bajs.
– Ono što bih kao posebnost istaknuo je da smo mi iskoristili tu mogućnost za razliku od mnogih drugih županija, ne samo da povučemo sredstva nego da kroz naša sredstva koja ulažemo obnovimo i ono što nije u energetskoj obnovi. To je pitanje namještaja, unutarnje stolarije, farbanja i mnogih drugih stvari koji čine školu školom. To nije kraj, mi ovoga trenutka imamo u pripremi i dogradnju naše osnovne škole u Čazmi s građevinskom dozvolom. Čekamo da u novom Razvojnom sporazumu za BBŽ i četiri županije sjeverne Hrvatske uđe financiranje te škole jer se to do sada nije moglo financirati, ali u novom razdoblju će se moći. Time će se riješiti pitanje ukupnosti školstva koje se tiče same županije kada govorimo o osnovnom školstvu – zaključio je župan. (D. Aleksić)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!