Nastavu tjelesnog 208 učenika još uvijek ima u društvenom domu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

VELIKA PISANICA – Nakon desetljeća čekanja Velikopisaničani bi napokon trebali dočekati završetak svoje školsko-sportske dvorane. Gradnja je u roh bau fazi završena još 2010., ali tada je zbog kredita u švicarskom franku koji je Županija digla za dvorane ponestalo novca. Kredit se plaća i dalje, ali se dvorana nije uspjela dovršiti unatoč nekim kasnijim inicijativama.

-Bilo je niz pokušaja da se ona dovrši preko ministarstva i modela javno-privatnog partnerstva, ali evo sada smo i dočekali da 2021. krenemo s javnom nabavom koja je odrađena i sada je u postupku odabir izvođača radova – navodi ravnateljica osnovne škole Ivana Haić.

Na javni natječaj je pristiglo šest ponuda. Najmanja je pet milijuna i trideset tisuća, najviša šest i pol milijuna kuna. Ako će sve ići po planu radovi bi trebali početi u travnju ili svibnju, a na kraju će velikopisanička dvorana zbog novih pravila energetske obnove koštati i više nego što je na početku planirano.

-Svejedno, unatoč tome sada to možemo napraviti i očekujemo da potpisom ugovora vrijednog gotovo šest milijuna kuna sa sportskim rekvizitima konačno riješimo i taj problem – kaže župan Damir Bajs.

U rješavanje će se uključiti i sama Općina uređenjem prilaznih puteva jer na kraju krajeva dvoranu neće koristiti samo osnovnoškolci.

-Ne mora se puno govoriti što to znači ne samo za našu općinu već i za mjesta u okruženju i to ne samo za djecu već i za rekreaciju i društveni život – ističe načelnik Fredi Pali.

Ipak, najviše se dovršetku školsko-sportske dvorane veseli 208 velikopisaničkih učenika koji nastavu tjelesnog sada imaju u društvenom domu. U dvorani bi tjelesni mogli zaigrati već početkom sljedeće godine.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!