Na području županije nastavljena ulaganja u školske zgrade

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

GRUBIŠNO POLJE – I dalje se, u punom jeku, obnavljaju školske zgrade na području Bjelovarsko-bilogorske županije. Ovog puta, riječ je o obnovi školske zgrade Područne škole u Velikim Zdencima s pripadajućom školsko-sportskom dvoranom. Projekt energetske obnove vrijedan je 3,1 milijun kuna, no osim ulaganja u energetsku obnovu, županija izdvaja sredstva i za dodatne radove koji nisu obuhvaćeni europskim projektom. Ravnateljica Osnovne škole Ivana Nepomuka Jemeršića Grubišno Polje Snježana Šeliš kaže da je zadovoljna tijekom radova.

– Sve naše zgrade obnovljene su od temelja do krova, a na svakom gradilištu pojavi se potreba za dodatnim radovima. Do sada smo dosegnuli iznos od 200 tisuća kuna i uglavnom se odnosi na radove vezane uz izolaciju poda. No, bit će tu još dodatnih radova u vidu krečenja i unutarnje stolarije. U školama koje su obnovljene standard je neprepoznatljiv, u odnosu na prije nekoliko godina. Sada radimo u školama na kojima bi nam zavidjeli učenici u bilo kojem dijelu Hrvatske – rekla je Šeliš.

Obnovom Područne škole u Velikim Zdencima, Županija završava veliki investicijski ciklus ulaganja u školstvo na području grada Grubišnog Polja.
– Naša ulaganja, osobito u školstvo, među najvećima su u RH. Za sve one učenike koji idu u Područnu školu obnova će biti iskorak. Ono na čemu radimo je da svi učenici, bili oni u malim područnim ili velikim matičnim školama, moraju imati isti standard – zaključio je župan Damir Bajs.

Obnova grubišopoljskih škola tako je donijela uvjete rada 21. stoljeća za 600-ak tamošnjih osnovnoškolaca i srednjoškolaca te stotinjak zaposlenih.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!