Nastavljena uspješna suradnja s Ministarstvom regionalnog razvoja

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

KONČANICA – Uređenje društvenog doma u Daruvarskom Brestovcu ušlo je u četvrtu fazu. Dosad je izmijenjeno krovište, napravljena energetska fasada i krenulo se s unutrašnjim uređenjem, što se nastavlja i u ovoj fazi. Sredstva su dobivena iz Ministarstva regionalnog razvoja, o čemu nam je više rekao načelnik općine Končanica Zlatko Bakunić.

– Od Ministarstva smo dobili 200 tisuća kuna, dok je procijenjena vrijednost ove faze 400 tisuća kuna. Planiramo i petu fazu koja će uključiti uređenje prostora oko doma koji je također vrijedan oko 400 tisuća kuna, u što ne ulazi izgradnja igrališta koje ćemo financirati iz proračuna općine, a pomoć su nam ponudili i Češka osnovna škola i Savez Čeha kako bi zajedno uredili igralište koje bi služilo svima – naveo je. Suradnju s Ministarstvom regionalnog razvoja Bakunić je ocijenio izvrsnom te istaknuo kako svi projekti koje kandidiraju prema njemu budu prihvaćeni, čime je i više nego zadovoljan.

– Naravno, pri osmišljavanju projekata koje im šaljemo moramo ispoštovati sve one norme koje se kod njih traže no mi to uredno ispunimo i pošaljemo svu dokumentaciju te sukladno tome uvijek nam se odobre određena sredstva. Ona su nekad bila veća, sad su malo manja zbog pandemije no mi smo zadovoljni jer svaka kuna koja nam dođe i koju ne moramo izdvojiti iz proračuna dobro dođe. S obzirom da smo u mogućnosti izdvojiti jedan dio sredstava iz proračuna, pogotovo poslije fiskalnog poravnanja koje imamo iz državnog proračuna – izjavio je te dodao da je peta faza projekta kandidirana prema Ministarstvu graditeljstva. Osim toga, otkrio je i da se čeka otvaranje natječaja po osnovi nacionalnih manjina gdje će kandidirati i dogradnju vatrogasnog doma u Končanici na kojem se planira obnoviti fasada i urediti interijer, što je investicija od 500 tisuća kuna.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!