Potpisanim ugovorom s izvođačem, Medicinska škola na korak dogradnji

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Dogradnje Medicinske škole Bjelovar u sklopu europskog projekta Regionalnog centra kompetentnosti u zdravstvu na korak je do realizacije. Naime, ovih je dana potpisan ugovor s izvođačem radova koji će školu dograditi za 18,6 milijuna kuna, odnosno 900 tisuća kuna manje od procijenjene vrijednosti radova. Projekt je ukupno vrijedan 62,5 milijuna kuna, a dogradnja Medicinske škole samo je jedan dio tog projekta.

FOTO: BBŽ

– Projekt Regionalnog centra kompetentnosti sastoji se od dva projekta. Prvi je vrijedan 33,4 milijuna kuna od kojih je 30 milijuna kuna iz europskih sredstava, a ostatak su sredstva Bjelovarsko-bilogorske županije uz potporu župana putem kojeg ćemo dograditi, opremiti i prenamijeniti novi prostor Medicinske škole Bjelovar. Taj prostor će nam omogućiti da provedemo sve planirane aktivnosti drugog projekta Regionalnog centra kompetentnosti koji se, također, financira iz sredstva Europske unije u iznosu od 30 milijuna kuna, a riječ je uspostavi Regionalnog centra kompetentnosti. Sve navedeno će nastavnicima i učenicima Medicinske škole kao i nastavnicima i učenicima škola partnera na projektu omogućiti da rade u najnovijim i najsuvremenijim uvjetima na novoj i modernoj opremi. Važna je i činjenica da bi time Medicinska škola Bjelovar prešla na jednosmjenski rad – istaknula je Biljana Balenović, ravnateljica Medicinske škole Bjelovar.

U sklopu projekta najviše se ulaže u ljude, a tek nešto manje u tehniku i samu zgradu, naglasio je za potpisivanja župan Damir Bajs. – Potpisom ovog ugovora rješavamo nekoliko stvari uspostavu laboratorija, mogućnost cjeloživotnog učenja i moram zahvaliti svima onima koji su na tome radili, jer to je jednako važno ako ne i teže nego dio same izgradnje – zaključio je Bajs.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!