Konstituirano je najmlađe vijeće do sada

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

VELIKA PISANICA – Konstituirano je velikopisaničko Općinsko vijeće. Načelnik Fredi Pali je sa svojom listom birača osvojio pet mjesta u Vijeću, Domovinski pokret ima dvojicu predstavnika, a HDZ i SDP su svaki osvojili po jedan mandat. Iako je Palijeva lista sama dobila potrebnu većinu,a zatražili su i podršku ostalih stranaka.

-Mi smo ponudili svim opcijama koje su bile u političkoj utakmici suradnju jer mi želimo sa svima surađivati i tako smo našli zajednički jezik s dva vijećnika Domovinskog pokreta, to su dva mlada dečka – navodi Pali.

Za predsjednicu je izabrana Marina Uher s Palijeve liste, dok je njen potpredsjednik Martin Dent iz Domovinskog pokreta. Pali očekuje dobru suradnju sljedeće četiri godine.

-Imamo odlično vijeće, mlada ekipa, nova i bit će mi zadovoljstvo kao načelniku raditi s ovim sazivom vijeća – kaže velikopisanički načelnik.

Novo velikopisaničko vijeće je najmlađe do sada s prosjekom godina 36. Najmlađi vijećnik ima 20 godina, a najstariji 58. Kako nije osigurana potrebna zastupljenost pripadnika srpske nacionalne manjine, raspisat će se dopunski izbori nakon čega će vijeće imati jednog člana više.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!