Posljednja četiri naselja uskoro bi trebala dobiti vodoopskrbni sustav

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

VELIKA TRNOVITICA – U Velikoj Trnovitici planira se nastavak izgradnje vodoopskrbnog sustava te sustava odvodnje otpadnih voda. U vodoopskrbni sustav nije uključeno još četiri naselja u općini, a načelnik Ivan Marković rekao nam je o kojim se mjestima radi.

-Radi se o Velikoj Mlinskoj, Mlinskim Vinogradima, Gornjoj Trnovitici i Gornjoj Ploščici. Isto tako, imamo jedan odvojak u Velikoj Trnovitici prema crkvi, odnosno gore prema Podgariji – naveo je. Hrvatske vode obećale su podržati nastavak izgradnje vodoopskrbnog sustava koji će i sufinancirati.

-Ustaljena je praksa da Hrvatske vode sufinanciraju 80 posto iznosa, a mi kao općina 20 posto iznosa – rekao je. U dogledno vrijeme planira se i izgradnja sustava odvodnje otpadnih voda, no prije radova treba srediti dokumentaciju.

– Najprije ćemo ići u izradu projektne dokumentacije za kanalizaciju u mjestu Velika Trnovitica budući da nemamo vodoopskrbni sustav – pojasnio je. Načelnik se nada da će unatoč problemima s dobivanjem dokumentacije, sve završiti kako je planirano.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!