Sve više građana stiže na cijepljenje, no iz Zavoda poručuju – još uvijek nemamo razloga za zadovoljstvo!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR -Naši građani su odgovorni, a Bjelovarsko-bilogorska županija oduvijek je bila među vodećima prema procijepljenosti od gripe. Vjerujem da će situacija biti sve bolja i kad je riječ o cijepljenju protiv koronavirusa, pogotovo jer građani sada mogu doći na cijepljenje bez najave – kazala nam je ovih dana glavna županijska epidemiologinja dr. Vesna Grgić. Da je odaziv dobar, potvrđuje i ravnateljica županijskog Zavoda za javno zdravstvo Nina Renić.

-Ovaj tjedan smo u imali Dane otvorenih vrata. Ponedjeljkom se cijepilo AstraZenecom, a srijedom Pfizerom. U ta dva dana odazvalo se 683-oje građana, a u Cjepku je u posljednja tri dana cijepljeno 137 mještana. Konkretno, u ponedjeljak njih 62, u utorak 27, a u srijedu 46 osoba – izvijestila je.

Ravnateljica županijskog ZJZ-a Nina Renić

K tome, ovog petka građani su se u Zavodu za javno zdravstvo prijepodne mogli cijepiti Modernom, a od poslijepodne Pfizerom. Poslijepodnevno cijepljenje osmišljeno je za one koji ujutro rade te za one koji petkom nakon posla dolaze u Bjelovar. Istaknula je da je interes za cijepljenje bez naručivanja i najave veoma dobar. Premda je naručivanje na cijepljenje bilo prilično jednostavno, čini se da je ova akcija pun pogodak. Stigli su i najnoviji podaci HZJZ-a o procijepljenosti po županijama.

-Mi imamo 39,5 posto cijepljenih, s 38 smo se digli za jedan i pol posto. Samo je Šibensko-kninska županija ispod nas, a Splitsko-dalmatinska ima 39,6 posto cijepljenih – navela je. Ovakvim rezultatom nije zadovoljna.

-Naravno da nisam zadovoljna, htjeli bismo imati veću procijepljenost u županiji, ali ni sama procijepljenost u cijeloj RH nije zadovoljavajuća i nije na onom nivou koji smo očekivali da ćemo do kraja lipnja napraviti u cijeloj zemlji. 46,5 posto odraslog stanovništva u RH je cijepljeno. Iskreno se nadamo da će se ljudi u što većem broju odazvati na cijepljenje da se procijepimo i da u jesen kročimo zaštićeni – zaključila je.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!