Premda proširen, u grubišnopoljskom vrtiću traži se mjesto više

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

GRUBIŠNO POLJE – Dovršeno je uređenje prilazne ceste dječjem vrtiću i parkirališta u sklopu vrtića predviđena za njegove zaposlenike te dostavu robe. Koja je vrijednost nekretnine otkrio je gradonačelnik Zlatko Mađeruh.

-U uređivanje parkirališta uloženo je 600 tisuća kuna. Oko 170 tisuća kuna ćemo vjerojatno dobiti od Središnjeg državnog ureda za poljoprivredu, preko našeg LAG-a jer smo to zajedno kandidirali za uređenje – naveo je. Vrtić je rekonstruiran i dograđen prošle godine, no ispostavilo se da kapacitet i dalje nije dovoljan.

-Mjesta u vrtiću popunjena su do kraja. Kad je rađen projekt vrtića razmišljalo se naravno o kapacitetu, o broju rođene djece godišnje i tako dalje, ali zbog dobrih uvjeta u vrtiću, a možda i zbog relativno niske cijene, i oni roditelji koji ne rade voze djecu u vrtić. Nekad su u vrtiće išla samo djeca zaposlenih roditelja. Nezgodno je da ne primimo tu djecu i već sad imamo problem, vjerojatno ćemo morati razmišljati i o dogradnji ili pregradnji u jednom dijelu, čime će se stvoriti prostor za još jednu odgojnu skupinu. Trenutno smo u razgovorima, snimamo stanje. Vjerujem da ćemo doskočiti ovom problemu i, ako bude potrebe, preurediti jedan dio u vrtiću kako bismo mogli primiti svu djecu koja se žele upisati – rekao je. Vrtić trenutno pohađa 150 mališana. Ravnateljica vrtića već je upozorila gradonačelnika da se već prijavilo više djece nego što je moguće upisati.

-Kad smo ga dogradili, time smo vjerojatno skrenuli pozornost ljudima da je vrtić sad dobro opremljen, da ima prostora te da su uvjeti bolji. Proširili smo sadržaj u vrtiću od jezika do sportske dvorane pa je to vrlo zanimljivo roditeljima. Dosad su čuvale obično bake gdje se moglo, a sad roditelji radije vode djecu u vrtić. Mislim da ćemo naći rješenje i da nitko neće biti uskraćen za prijem u vrtić – zaključuje Mađeruh.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!