S edukacijskih ploča posjetitelji će moći doznati više o biljnim vrstama bilogorskog kraja

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

VELIKO TROJSTVO – Još jedan od europskih projekata na području Bjelovarsko-bilogorske županije pokrenut je i u općini Veliko Trojstvo. Tamo se radi na uređenju vidikovca čiji se završetak očekuje ove jeseni, a kolika je vrijednost projekta otkriva pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela, Dražen Juranić.

– Otprilike je vrijedan 450 tisuća kuna, od čega će se 420 tisuća kuna financirati iz europskog poljoprivrednog fonda, mjera 8 5 2. Dakle, najveći dio novca će stići iz Europske unije – navodi. Juranić vjeruje kako će vidikovac podići vizuru mjesta, ali i doprinijeti razvoju turizma. Već se razmišlja i o proširenju turističke ponude koju bi mjesto moglo ponuditi posjetiteljima. Kaže kako je došlo vrijeme da ga se osuvremeni i uredi jer vidikovac nikad nije zasjao punim sjajem.

– Sad će se završiti, uredit će se okoliš. Mjera 8 5 2 tiče se šumskih zemljišta i poučne infrastrukture tako da će u okviru toga biti uređen okoliš. Bit će zasađen drveće koje je specifično za ovaj dio Bilogore, a bit će postavljene i edukacijske ploče – ističe. S edukacijskih ploča posjetitelji će moći doznati više o biljnim vrstama. Osim imena drveta, ploča će nuditi informacije o njegovim karakteristikama, ali i o tome po čemu je specifično za ovaj dio Bilogore.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!