Radna godina iza općine čiji novi proračun iznosi 8,2 milijuna kuna

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

KONČANICA – Posla je u 2021. bilo i u općini Končanica. Uz sve projekte koji su napravljeni ili pokrenuti, Općina je riješila i prve izmjene dopune proračuna za ovu godinu gdje se išlo u povećanje od 500 tisuća kuna. Predviđa se stoga izvršenje proračuna za 2021. u iznosu nešto većem od 10 milijuna kuna. Istim tempom planiraju u Končanici nastaviti i sljedeće godine, kaže načelnik Zlatko Bakunić.

– Imamo još određenih projekata koji su pripremljeni. U tijeku je još dogradnja vatrogasnog doma u Končanici koji će se provući i na 2022. Svi drugi planirani projekti su završeni poput pete faze društvenog doma u Daruvarskom Brestovcu te šeste faze vezane za uređenje okoliša – kaže načelnik.

U godini punoj projekata Općini je od velikog značaja bila pomoć Ministarstava.

– Kandidirali smo projekte putem Ministarstva regionalnog razvoja i Ministarstva graditeljstva odnosno gdje god se otvorio natječaj. Uglavnom svi takvi projekti su prošli, a razliku smo uvijek, dakako, sufinancirali iz proračuna – rekao je Bakunić.

Zajedničkim snagama riješili su se ove godine brojni projekti, a jednako vrijednih poslova koji su od važnosti za mještane neće nedostajati ni naredne godine. Podsjetimo, končanički proračun za 2022. iznosi 8,2 milijuna kuna.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!