Hoće li Općina sljedeće godine uspjeti realizirati dva velika i željena projekta?

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

HERCEGOVAC – Planovi za sljedeću godinu nisu izostali ni u općini Hercegovac. No, prije svega, žele dovršiti započete projekte koji se neće uspjeti dovršiti ove godine zbog rokova za raspisivanje natječaja. S jednakom dobrom radnom atmosferom u Hercegovcu će tako nastaviti i sljedeće godine u čemu će im pomoći i doneseni proračun od 23 milijuna kuna.

– Prijavili smo se ove godine na dva projekta koja se financiraju putem europskih fondova. To su garaže u vatrogasnom domu u Palešniku gdje je vrijednost dva i pol milijuna kuna, a drugi projekt je sportska građevina u Hercegovcu čija vrijednost iznosi osam i pol milijuna kuna – rekao je načelnik Boro Bašljan.

U Općini u planu imaju i nabavu nekretnina koje su im potrebne za daljnje planove širenja željenih projekata.

– Vidjet ćemo koliko planiranih projekta budemo uspjeli realizirati. Dva spomenuta projekta se u proračunu moraju naći. Sada već znamo neke preliminarne procjene. Primjerice, garaže su dosta nisko ispod crte po bodovanju pa najvjerojatnije neće proći na natječaju – dodaje.

No, kod sportske građevine postoji šansa da se projekt prihvati. Osim dva projekta čija je realizacija iduće godine još pod upitnikom, u siječnju se Općina planira javiti na još jedan natječaj i to putem LAG-a Moslavina. Riječ je o vanjskoj nadstrešnici koja se u Velikoj Trnavi, na zahtjev mještana, planira raditi uz mjesni dom. Planova, zaključuje Bašljan, uvijek ima, kao i posla koji uz planove dolazi. 

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!