Državni tajnik posjetio Končanicu i obišao radove na sufinanciranim projektima

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

KONČANICA – Državni tajnik u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Velimir Žunac nedavno je posjetio Končanicu, a načelnik Zlatko Bakunić otkriva da je riječ o uobičajenoj praksi.

– Već godinama državni tajnik ima običaj da nas posjeti pred kraj svake godine da ga upoznamo sa svim onim što smo tijekom godine napravili, osobito zato što je veliki broj projekata sufinanciran iz Ministarstva regionalnog razvoja i europskih fondova. Tako se on može uvjeriti da sredstva nisu uludo potrošena – ističe.

Naprotiv, projekti su napravljeni u skladu s natječajem, a Općina je iz svog proračuna osigurala za njih još nešto novca, napominje Bakunić. Sa Žuncem je razgovarao o onim projektima koji su dovršeni ili su u tijeku, ali i o nekim budućim koji se tek planiraju realizirati.

– Uključujemo se pomoći našoj župi koja se isto kandidira. Za uređenje u Daruvarskom Brestovcu smo imali kapelice, dva projekta su preko Ministarstva prošla za njih. Ove godine ćemo kandidirati i našu župnu crkvu i tako im pomoći i u izradi projekata i u kandidiranju – navodi načelnik koji se nada nastavku dobre suradnje s Ministarstvom regionalnog razvoja i državnim tajnikom.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!