Prioritet je rad na komunalnoj infrastrukturi

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

VELIKA TRNOVITICA – U novu godinu općina Velika Trnovitica ušla je s ambicioznim planovima. Trenutačno najveći prioritet je rad na komunalnoj infrastrukturi, odnosno na vodoopskrbnom sustavu, što je bila vodilja i pri donošenju općinskog proračuna, naglašava načelnik Ivan Marković.

– Predstoji nam nastavak vodoopskrbnog sustava gdje imamo neriješen problem za preostala četiri manja naselja, no smatramo da bi i ti ljudi trebali dobiti pitku vodu i ići ćemo u tom smjeru – najavljuje načelnik. Općini predstoji i rad na cesti koja vodi prema Ladislavu, odnosno susjednoj općini. Riječ je o dionici dugoj gotovo tri kilometra.

– Imamo svu potrebnu projektnu dokumentaciju do građevinske dozvole, to čeka da se raspiše nekakav natječaj. Gdje god da se on pojavi, mi ćemo se aplicirati – rekao je. Ako se ne uspije dobiti novac za navedenu dionicu, Marković ističe kako će Općina sama morati krenuti u izgradnju kako građevinska dozvola i projektna dokumentacija ne bi propale. Za tu je svrhu već osiguran određen novac u proračunu.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!