Umirovljenici bi trebali provjeriti adrese prebivališta kako bi dobili uskrsnice

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

DARUVAR – U blagdansko vrijeme svaka kuna dobro dođe, bilo za darove za najbliže ili za bogatu trpezu. Svjesni su toga u Daruvaru koji i ove godine dijele uskrsnice umirovljenicima sa svog područja. Dogradonačelnica, Vanda Cegledi otkriva s kojim će iznosom razveseliti građane.

– Umirovljenici koji imaju mirovine do dvije i pol tisuće kuna dobit će uskrsnicu od sto kuna koju će im poštar donijeti na kućnu adresu – ističe. No, kako netko ne bi ostao bez svoje uskrsnice, umirovljenike poziva da na Zavodu za mirovinsko osiguranje provjere gdje im je prijavljeno prebivalište.

– Mi dobivamo podatke o visini mirovine i adresi iz mirovinskog, međutim ako slučajno niste na popisu s obzirom da i sustav zna imati ponekad poteškoća, a jednako tako i ako ste promijenili adresu prebivališta u odnosu na ono koje mi službeno dobivamo pa vas poštar ne nađe, svakako bi bilo dobro da nam se javite, ali prije svega da navratite u mirovinsko kako biste provjerili svoje mjesto stanovanja gdje ste evidentirani – upućuje Cegledi.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!