Daruvarčani od novootvorenog muzeja imaju velika očekivanja

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

DARUVAR – Daruvar je napokon dobio svoj muzej. Zavičajni muzej je svoj dom pronašao na najboljem mogućem mjestu, u Dvorcu grofa Jankovića, a zadovoljstvo što je ta višedesetljetna ideja napokon realizirana ne krije daruvarska dogradonačelnica Vanda Cegledi koja objašnjava i zašto baš Zavičajni muzej.

-Zbog čega Zavičajni muzej? On je taj koji čuva baštinu, našu prošlost, ali jednako tako i našu budućnost i ono što je njegova zadaća je od formalnih arheoloških iskapanja, izložbi do drugih aktivnosti – ističe Cegledi.

Iako je temeljna djelatnost muzeja izložbeno-galerijska, u Daruvaru od njega imaju puno veća očekivanja. Muzej bi, ističe Cegledi, trebao biti nositelj kulturnog života kako u dvorcu tako i izvan njega.

-Krećemo s Ljetom u dvorcu koje će uglavnom biti vikendima i sadržavati koncerte što klasične, što popularne glazbe, književne večeri, projekcije filmova, kazališne predstave tako da će svatko moći provesti ljeto u dvorcu – najavljuje Cegledi.

Nema sumnje da će Dvorac grofa Jankovića tako biti pun života zahvaljujući sadržajima i brojnim posjetiteljima koje će privući.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!