Grad osigurao 2,6 milijuna kuna za rekonstrukciju i opremanje novog vrtićkog objekta

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ČAZMA – Grad Čazma prijavio je rekonstrukciju i opremanje građevinu u Dragancu koju je ove godine kupio kao novu zgradu dječjeg vrtića na program Nacionalnog plana oporavka i otpornosti. Za tu rekonstrukciju dobiven je cjelokupni traženi iznos sredstava od 2 milijuna 592 tisuće kuna. 

– Ja očekujem da ćemo dovršiti ovaj objekt do početka iduće pedagoške godine, no prije toga moramo urediti taj prostor. Mislim da će to biti jako dobro jer ćemo s time rasteretiti matičnu zgradu vrtića u Čazmi – kaže gradonačelnik Dinko Pirak i dodaje kako će uređenje novog vrtića najviše značiti mališanima i njihovim roditeljima iz Draganca. 

– Evo i polaznici, kojih ima 40-ak u ovom trenutku s područja Mjesnog odbora Draganec, bit će im bliže, jednostavnije, bolje. Ne mora sve biti u Čazmi, može biti i u prigradskim naseljima. Mislim da ćemo s tim izbjeći neke liste čekanja u budućnosti – zaključuje. 

Radovima će se zgrada urediti, uvest će se sustav grijanja na obnovljive izvore energije i energetski učinkovita rasvjeta, a opremit će se i tri dnevna boravka za vrtićku djecu.

FOTO: Grad Čazma

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!