Novi proračun Općine Hercegovac težak oko deset milijuna kuna, evo što uključuje

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

HERCEGOVAC – Na kraju godine proračun Općine Hercegovac iznosi oko deset milijuna kuna, a plan je da sljedeći bude i nešto veći. Na popisu projekata za sljedeću godinu nalaze se i oni koji već imaju građevinsku dozvolu, pojašnjava načelnik Boro Bašljan.

– U sljedeću godinu smo stavili projekte koje smo već izgradili i gdje imamo građevinske dozvole, ali smo stavili s nešto manjim iznosima s obzirom na to da zbroj svih projekta prelazi deset milijuna kuna pa bi nam to poduplalo proračun – navodi Bašljan.

U slučaju da se raspišu natječaji za takve investicije, Općina se ima na osnovu čega prijaviti. Načelnik otkriva koji se projekti planiraju započeti ili realizirati u sljedećoj godini.

– Planirane su nerazvrstane ceste u Hercegovcu, a radit ćemo i u Ilovskom Klokočevcu nastavak pješačke staze. To su osnovni projekti za koje smo već spremni. Sve dalje ovisit će o natječajima koji će biti raspisani od strane ministarstava – dodaje.

Nada se načelnik da će najavljena europska sredstva pomoću u realizaciji najavljenih projekata.

– Primjerice, sada nam je putem europskih sredstava u provedbi “Zaželi tri” gdje smo isto tako osigurali nešto više od pola milijuna kuna – rekao je načelnik.

Sve u svemu, radne atmosfere u Hercegovcu neće nedostajati ni u 2023. godini.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!