[FOTO] Dan Grada Čazme: Od brojnih projekata do stopostotne naknade za štetu od oluje

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ČAZMA –  Danas je svečanom sjednicom obilježen Dan Grada Čazme. Zbog bolesti na sjednici nije mogao biti nazočan gradonačelnik Dinko Pirak stoga je domaćin bio predsjednik Gradskog vijeća Branko Novković. 

Na svečanoj sjednici prisustvovao je i župan Marko Marušić, gradonačelnik Garešnice Josip Bilandžija, načelnik Štefanja Silvestar Štefović te ostali uvaženi gosti. Inače, prije početka svečane sjednice svi nazočni mogli smo pogledati video koji su izradili učenici srednjih škola Čazme u suradnji Alfa radija, a koji je na simpatičan način predstavio grad Čazmu.

-Naše Gradsko vijeće je više od 90 posto odluka donijelo jednoglasno, a u tih 90 posto spada i gradski proračun koji je, dakle, također jednoglasno usvojen što mi je posebno drago i što je značajno, a proračun je iznosio 13 445 934 eura – kazao je predsjednik gradskog vijeća Branko Novković i dodaje. 

-Između svih projekata, izdvojio bi i da smo donijeli kriterije za naknadu štete od katastrofalnog rujanskog nevremena koje nas je pogodilo, a svi građani ovoga grada i okolnih naselja su dobili stopostotni iznos štete zbog čega se posebno zahvaljujem županu Marušiću i Vladi Republike Hrvatske – kazao je Novković koji je također pohvalio pripadnike raznih udruga koji su pomagali nakon oluje. 

-U cijeloj toj situaciji mnogi su prošli, kako se kaže ispod radara, a jako puno toga su napravili. Stoga bi istaknuo našeg pročelnika Marina Ivanovića koji je obavio ogroman posao. On je inženjer građevine i pročelnik, a ja mu se želim javno zahvaliti na ovom velikom poslu kojeg je uspješno obavio – kazao je Novković. 

Župan Marko Marušić istaknuo je da se u gradu Čazmi provide brojni, uspješni projekti što je, kaže, za svaku pohvalu. 

-Čestitam svim stanovnicima grada Čazme njihov dan i Dan župe Marije Magdalene. Iz godine u godinu se vidi napredak u gradu Čazmi, a to rezultira i sada dobrom suradnjom između Grada Čazme i Županije. Prenijeli smo osnivačka prava osnovne škole na Grad Čazmu jer smo ispravno procijenili da je to dobro za školu i grad, zauzeli smo se i uspjeli smo zadržati Gimnaziju u gradu Čazmi što je također vrlo važno – kazao je župan Marušić i nastavlja. 

-Veselim se kada vidim brojna gradilišta na ovom području, zahvaljujući EU fondovima, sinergiji Grada, Županije i državne vlasti. Od početka mandata zagovaram taj partnerski odnos, partnersku suradnju sa svim gradovima i općinama i mislim da smo itekako na dobrom putu – kazao je, između ostalog, župan Marušić koji je s predsjednikom Gradskog vijeća Brankom Novkovićem dodijelio priznanja zaslužnim građanima.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

PODIJELI S PRIJATELJIMA!