Zahvaljujući Veteranskom centru otvoreno novih pedesetak radnih mjesta

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

DARUVAR – Sredinom mjeseca u Daruvaru je otvoren novi Veteranski centar. Radi se o najnovnijem i najvećem od četiri veteranska centra u Hrvatskoj s kapacitetom od 105 soba u koje može primiti 200 korisnika od kojih je pet prilagođeno za osobe sa stopostotnim invaliditetom. Razgovarali smo sa zamjenicom gradonačelnika grada Daruvara Vandom Cegledi.

– S veseljem smo dočekali otvorenje Veteranskog centra koji je najveći u Hrvatskoj i na kojeg smo vrlo ponosni. Ne samo na veličinu i izgled, već na funkcionalnost i ono što će donijeti gradu počevši od radnih mjesta kojih je otvorenjem Centra otvoreno pedesetak – rekla nam je dogradonačelnica.

Osim svojim korisnicima, iz Grada napominju kako će Veteranski centar koristiti cijelom gradu.

– To je još jedan od elemenata kako da grad Daruvar malo bolje predstavimo široj javnosti. Interes postoji, velik je i ono što već sada znamo je to da postoji lista čekanja – zaključila je Cegledi.

Podsjetimo, projekt izgradnje i opremanja daruvarskog Veteranskog centra težak je gotovo 14 milijuna eura, a 85% projekta sufinancirano je iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Centar za svoje korisnike na jednom mjestu provodi aktivnosti koje obuhvaćaju rehabilitacijske, sportske, rekracijske, kulturne i društvene aktivnosti.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!