Danica je beskrajno zahvalna na pomoći iz programa ‘Zaželi’

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Grad Čazma nastavlja s provedbom projekta ‘Zaželi’ koji će trajati još tri godine i obuhvatiti najmanje 102 starije osobe kojima će pomagati 17 zaposlenika. Vrijednost projekta iznosi 816 tisuća eura, a financira se putem Europskog socijalnog fonda. Glavni nositelj projekta je Gradsko Društvo Crvenog Križa Čazma, u partnerstvu s Gradom Čazmom, priopćili su u četvrtak iz gradske uprave toga grada.

Voditelj projekta, Ivan Tomašević, istaknuo je da četvrta faza programa ‘Zaželi’ započela u veljači te da su sadašnji zaposlenici angažirani na razdoblje od dvije godine i osam mjeseci.
“Ponosni smo na ovaj projekt jer osigurava kontinuiranu skrb i omogućuje korisnicima da se prijave bilo kada tijekom trajanja projekta,” rekao je Tomašević. Dodao je i da u projektu sudjeluje osam novih pružateljica usluga i devet koje su već radile u prijašnjim ciklusima.

Svaka od njih brine o šest do devet korisnika, ovisno o potrebama na terenu.

Među zaposlenicama je i Silvana Katalenić, koja se po drugi put uključila u projekt i trenutno brine o sedam korisnika.

“Osim kućanskih poslova, često pružam pomoć u osobnoj higijeni, donosim lijekove, namirnice, a zimi i ogrjev,” navela je Katalenić. Dodala je i kako je komunikacija s korisnicima ostala intenzivna čak i kada projekti nisu aktivni, što pokazuje koliko im znači njena pomoć.
Danica Turković, korisnica iz naselja Cerine, istaknula je kako joj je pomoć koju dobiva kroz projekt iznimno važna.

“Od 1990. godine živim sama, a pomoć koju mi pruža Silvana u mom domaćinstvu neizmjerno mi olakšava svakodnevnicu,” rekla je gospođa Turković i dodala kako je Silvana postala poput člana obitelji na kojeg se uvijek može osloniti.

Foto: ustupio Grad Čazma/D. Kirin


PODIJELI S PRIJATELJIMA!