Kreće li to HSLS u osvajanje Zagreba i po Tomaševićeve razočarane birače

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Dok u Zagrebu cijene komunalnih usluga idu gore, mi ih u Bjelovaru nećemo dirati, dapače, primjerice cijena vrtića s 1.1.2022. ide dolje. U 4 godine sa 750 kuna cijena vrtića gotovo je prepolovljena jer nova će cijena biti 400 kuna. Niti jedna naša ustanova, od vrtića, škola, Veleučilišta…nije zadužena, svaka škola nema problema s plaćanjem režija, a gotovo svi vrtići i škole u ove 4 godine su obnovljeni.

Ako ti nedostaje novca, najlakše je građanima poskupiti režije. To zna svatko. Ako Tomašević ne bude hrabriji i ako će nastaviti dizati troškove života Zagrepčanima, moglo bi se dogoditi da će građani seliti iz grada koji ima visoke troškove života i prirez od 18% u napredne okolne gradove gdje je to nula, kao što su Samobor, Sveta Nedelja ili Bjelovar. Poznajem mnoge friške Bjelovarčane koji su to već učinili.

Da, pogriješio je, ali to je i dalje onaj isti čovjek koji je prije godinu dana bio heroj lijevog medijskog spektra. Danas ga svi gaze. Treba mu dati priliku, nije jednostavno biti gradonačelnik, a još je manje jednostavno preuzeti odgovornost i upravljati gradom. Vjerujem da si sad i on misli šta je meni ovo trebalo? Znam kako je meni bilo na početku. Tomaševiću treba pomoći, a ja ću ga kritizirati samo u jednom, a to je da mora biti hrabriji i odvažniji i da se mani ideologije i spinanja. Jedno je pobijediti na izborima, a drugo upravljati svojim gradom i biti gradonačelnik svih građana.

Svoja iskustva oko uvođenja transparentnosti i digitalizacije, ukidanja prireza, projektima EU, obnovljivim izvorima energije, građenja sustava gospodarenja otpadom, spremni smo podijeliti s Tomaševićem…

Sve to napisao je bjelovarski gradonačelnik u posljednjih mjesec dana. Otkud toliko fokusa na zagrebačkog kolegu? Stranački se ne poklapaju, veličinom i visinom proračuna vidi se da su druga kategorija (perolaka i superteška)…

Poručuje li to Hrebak da bi bio bolji gradonačelnik od Tomaševića ili mu samo želi prodati svoj model upravljanja zvan „transparentno“ ili je pak kao šef HSLS-a bacio oko na brojne birače u metropoli čiji bi ga glasovi vratili među nacionalno relevantne stranke?

Hrebak zapravo svoj model upravljanja javnim novcem želi nametnuti cijeloj Hrvatskoj pa kada i ako prođe, uvijek može reći: evo, i oni slijede primjer Bjelovara. Tako bi mogao pridobiti i nove lokalne lidere u svoju stranku, osnažiti se i možda već na sljedećim izborima pojaviti se sa svojom samostalnom listom umjesto šlepanja uz HDZ. Može računati na glasove birača umornih od lijevo-desno podjela, dvostranačja (unatoč trenutačno mizernom rejtingu SDP-a), ali i ljudi razočaranih u lidere prosvjednih strančica koji padnu čim ugledaju značajniji snop šuške.

Možda je to pravi razlog učestalih savjetničkih usluga mladom i neiskusnom kolegi u Zagrebu jer je bazen iz kojeg jedan i drugi crpe potporu identičan. A zagrebački je daleko najveći.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!