Peđa Grbin želi voditi Hrvatsku. Ako to planira činiti kao što vodi stranku, loše nam se piše…

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Peđa Grbin ima plan za Hrvatsku! Okrenut će se građanima i novcu koji svima stoji na raspolaganju. Povećat će mirovine, odbitak od poreza na dohodak, gradit će stanove za narod, pobrinuti se da u dućanu više nitko skupo ne plaća namirnice. A prije toga će s SDP-om, i to s partnerima ili bez njih, pobijediti na parlamentarnim izborima!

Sve je to u dahu „wannabe premijer“ Grbin neki dan izbrbljao u razgovoru za Dnevnik Nove TV, u kojem, po običaju, nije zaboravio spomenuti HDZ.

„Nije dovoljno govoriti da su HDZ-ovci lopovi. To građani znaju. Građani žele čuti kako ćemo upravljati Hrvatskom kada za to od njih dobijemo povjerenje,“ odlučno je poručio Grbin.

A onda je dan kasnije u medijima osvanula vijest koja puno govori o upravljačkim sposobnostima Peđe Grbina i ostatka ekipe iz SDP-a. Financijska izvješća za 2022. pokazala su kako, od 24 parlamentarne stranke, samo četiri na računu imaju minuse. Riječ je o Fokusu, Damir Bajs Nezavisnoj listi, HNS-u i, pogađate, SDP-u.

Minus na računu SDP-a najveći je. Iako je ta stranka prošlu godinu završila s viškom prihoda, zbog manjka iz prethodnog razdoblja, konto im je i dalje u debelom minusu od oko 8 milijuna kuna. Ali, baš kao što ima plan za Hrvatsku, Peđa Grbin ima plan i za taj problemčić.

-Stranka radi na restrukturiranju poslovanja, odgovornom politikom prema prihvaćanju budućih obveza, unutarnjom kontrolom, kontrolom troškova i brigom o potraživanjima Financijski plan za 2023. trebao bi rezultirati viškom prihoda od 1,5 milijuna kuna tj. 194.571 eura – optimistično su iz SDP-a prokomentirali aktualne financijske prilike u vlastitoj blagajni.

Ovo nije prvi put da se SDP našao pod povećalom javnosti zbog neurednih financija. Svako malo, primjerice, u medijima osvanu naslovi o prijetnjama izbacivanjem članova jer nisu redovno plaćali stranačku članarinu. Prije šest godina ta je opasnost navodno prijetila i aktualnom hrvatskom predsjedniku Milanoviću koji se na kraju ipak izvukao pa je prije predsjedničke kandidature sam napustio SDP. No, stranku je u međuvremenu preuzeo odlučni Peđa Grbin pa mnogi drugi SDP-ovci nisu bili Milanovićeve sreće te su zbog neplaćanja članarina izletjeli naglavačke iz stranke. A ruku na srce, nitko ne izbacuje bolje ljude iz stranke od Peđe Grbina. Doduše, ni to nije spasilo SDP od posrnuća, ne samo na financijskom, nego i na svim drugim planovima. Nekad snažna i ozbiljna stranka, danas je izgurana na političke margine, i to upravo zahvaljujući liderskim sposobnostima Peđe Grbina. Čovjeka s planom. I za SDP. I za Hrvatsku.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!