‘Upravo sam potpisao odluku, imamo novog privremenog čelnika VSOA-e’

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Posljednji je dan mandata ravnatelja Vojne sigurnosno-obavještajne agencije Ivice Kindera, a nakon sukoba predsjednika i premijera tijekom vikenda trajale su konzultacije na kojima je spor trebao biti riješen.

‘Upravo sam potpisao odluku kojom ovlašćujemo jednog djelatnika VSOA-e za obavljanje nužnih poslova sljedećih mjesec dana. Imamo privremeno usuglašeno rješenje, a to je brigadni general Mijo Validžić.  Predložili smo ga u ime Vlade uz sve njegove reference’, rekao je u Dubrovniku premijer Andrej Plenković, javlja N1.

‘Obzirom da od sutra gospodin Kinder više nije prva osoba VSOA-e imamo rješenje sa željom, i sad to ponavljam još jednom, da se usuglasi novi čelnik VSOA-e’, rekao je Plenković. A na upit da komentira odnos s predsjednikom Zoranom Milanovićem rekao je kako se oni ni ne moraju sastati, samo usuglasiti.

‘Možemo se usuglasiti pismeno, možemo preko posrednika. Kao što se u vrijeme Milanovićevog mandata, s predsjednicom Grabar-Kitarović usuglašavao ministar Kotromanović. Milanović bojkotira, ignorira, vrijeđa ministra obrane. Dok god budu trajala takva vrijeđanja i pokušaji poniženja, Banožić je rekao da je spreman razgovarati, ali ja nisam. Ne radi mene, nego zbog principijelnosti’, zaključio je Plenković.

Podsjetimo, na sastancima Savjeta za koordinaciju sigurnosno-obavještajnih agencijakoji su trajali cijeli vikend Banske dvore i Pantovčak zastupali su potpredsjednik Vlade zadužen za nacionalnu sigurnost Tomo Medved i savjetnik predsjednika Republike za nacionalnu sigurnost Dragan Lozančić.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!