‘Mediji nisu dobili točnu informaciju o podršci Grbinu koji postaje grobar SDP-a’

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Podrška koju je za nastavak vođenja stranke u kampanji koja slijedi za izbore 2024. dobio predsjednik SDP-a Peđa Grbin od Glavnog odbora SDP-a, sugerira da je to ujedno i podrška njemu osobno kao kandidatu za premijera. Na istoj sjednici, u subotu, odbačen je i prijedlog bjelovarskog člana Glavnog odbora Tihomira Jaića koji je predlagao da se kandidata za premijera bira na razini cijele stranke, od svih članova, piše danas Glas Istre.

Jaić sada, nakon sjednice na kojoj je ostao bez podrške, tvrdi kako je vrh stranke, međutim, medijima poslao informaciju koja nije sasvim točna, jer se u zaključku Glavnog odbora nigdje izrijekom ne spominje da je Grbin kandidat za premijera. Ne odustaje od svoje teze da su to dva odvojena pitanja i tvrdi da s Iblera pokušavaju manipulirati javnošću.

-Jedino za što se glasalo bio je nastavak podrške vrhu stranke da odradi kampanju, odnosno da predsjednik Peđa Grbin stranku pripremi za izbore. Ali nigdje ne piše, niti se to dogodilo, da se glasalo o podršci Grbinu da bude kandidat SDP-a za premijera. A trebalo se glasati, ne samo zbog mog prijedloga, nego i zato jer Glavni odbor to i treba utvrditi, kazao je Jaić za Glas Istre. Apsurdno je, kaže, da predsjednik stranke predlaže kandidata za premijera – to jest sebe, a da to ne učini i Glavni odbor kao najvažnije stranačko tijelo.

Jaić je u razgovoru za Glas Istre istaknuo kako je predlagao Grbinu da raspiše savjetodavni referendum u stranci, a zabrinut je što je SDP, otkako ga vodi Grbin, izgubio 20 posto potpore birača. Stoga, drži da je Grbin trenutno samo “stečajni upravitelj” SDP-a te mu, kaže, nije jasno zašto želi postati grobar stranke. U svom javnom nastupu ne vidi ništa sporno jer smatra da da je zadaća članova Glavnog odbora stranke propitivati važne odluke, poput one tko će biti stranački kandidat za premijera.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!