STOLNI TENIS Kadetkinje Bjelovara potvrdile naslov prvakinja regije

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

VIROVITICA/VARAŽDIN – Kadetkinje STK Bjelovar Anja Kukolj, Sara Špoljar i Lana Špoljar, uz vodstvo svog trenera Dejana Vukmana, igrale su u Virovitici kadetsku ligu regije Slavonija zapad. Djevojke su rezultatom 5/0 pobijedile drugoplasiranu Pitomaču, kao i ekipu Kutine (također 5/0). Time su potvrdile svoje prvo mjesto u ligi sa sedam pobjeda i niti jednim porazom. Dalje ih očekuje „play off“ gdje se sastaju dvije najbolje ekipe iz regije istok i dvije najbolje ekipe iz regije zapad.

I na prvenstvu Hrvatske za seniore i seniorke koje je održano u Varaždinu Bjelovar je imao svoju predstavnicu – članici Stolnoteniskog kluba Bjelovar Ivanu Grgić. Prvog dan turnira 28 seniorki i 48 seniora se, igrajući kroz grupe, trebalo kvalificirati za nastavak turnira. Već u samom startu, Grgić nije imala previše sreće dobivši u grupu seniorsku reprezentativku Jazbec i juniorsku prvakinju BIH Ćosić.Prvi meč protiv Ćosić glatko je dobivala sve do četvrtog seta, kada je Ćosić uspjela dobiti set i poljuljati Grgić. Nakon toga se odvijala prava borba u sedam setova te je na kraju Ćosić ukupnim rezultatom 4:3 dobila Grgić.

Slijedeći meč Grgić je odigrala sa Jazbec gdje je vrlo kvalitetno pružala otpor tako jakoj i kvalitetnoj igračici. Rezultat 1:1 je ukazivao na pravu borbu, međutim nakon drugog seta, Grgić je ostala 3 izgubila, pa je tako Jazbec upisala pobjedu 4:1.

Posljednji meč, Grgić je odigrala sa Štriga Ivonom, igračicom čiji način igre dobro pozna, no mentalni umor se nije mogao ne osjetiti. Nakon što je glatko dobivala setove 11:8, 11:5, 11:8, Štriga je tijesno dobila naredna dva seta 12:10, 14:12, te je uspjela poljuljati Grgić koja naposljetku ipak osvaja šesti set, samim time i odnosi pobjedu što joj je ujedno bila i jedina pobjedu u grupi. Takav rezultat nažalost nije bio dovoljan za nastaviti turnir.

Iako je i dalje na visokom 15.mjestu na rang listi, Grgić se mora brzo naviknuti na to da se seniorski turniri igraju na četiri dobivena seta.

Ovim prvenstvom, Hrvatska je dobila novu seniorsku državnu prvakinju Andreu Pavlović (Aquaestil), te novog/starog državnog prvaka među seniorima Andreja Gaćinu. Inače, Gaćini je ovo deveti po redu naslov državnog prvaka, treći uzastopni.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!