Tko će naslijediti klupu Kraljeva nakon odlaska legende?

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Veliki Zinedine Zidane napustio je klupu Real Madrida po drugi put u svojoj trenerskoj karijeri.

Zidane je otišao zbog projekta pomlađivanja momčadi Reala, što je razumljivo kada pogledamo njegov odnos s igračima. Gotovo da ne postoji kup, liga ili prvenstvo koje Zizou nije osvojio s Kraljevima, a sada bi tim istim igračima s kojima je prošao sve morao podijeliti otkaze i dovesti neke nove. Takve će poslovne odluke ipak prepustiti svom nasljedniku, a tko će on biti to je upitno.

Četiri kandidata istaknula su se u moru konkurencije, jer ipak, svaki trener volio bi voditi najtrofejniji klub u povijesti klupskog nogometa. Imena te četvorice su Raul (trener B momčadi Reala), Antonio Conte (upravo napustio Inter), Mauricio Pochettino (upitan u PSG-u), Xabi Alonso (trener B momčadi Real Sociedada).

Ovo pretendiranje na mjesto trenera možemo gledati kao meč tenisa u parovima, iskustvo protiv mladosti. S jedne strane imamo dva dokazano vrhunska trenera, Contea i Pochettina, dok su s druge strane dva „nova“ imena, Raul i Xabi.

Krenimo prvo s dvojicom koja nemaju velike šanse, to su Conte i Xabi Alonso. Conte je velik trener s gotovo neopisivim iskustvom, no njegov odnos s igračima je kompletno drugačiji od Zizouovog. Zidane je s igračima bio prijatelj, Conte je „šef“, a u Realu se boje da njihove zvijezde ne bi dobro reagirale na takav način vladavine. Najmanje šanse ima Xabi Alonso, čisto iz razloga što mu je iskustvo isto kao Raulovo, a Raul je ipak legenda kluba, pa svi smatraju kako bi, u slučaju da se klub odluči na mlade snage, prednost trebao imati upravo Raul.

Sada dvojac koji ima više šanse. Budući da smo Raula već spomenuli, idemo prvo s njim. Nema se tu puno što za reći zapravo, on je prirodni nasljednik Zidana i osoba koja daleko najbolje poznaje kako funkcionira Real od strane kluba, momčadi, igrača, osoblja, navijača,… Raul je legenda kluba i poznaje sve vezano za isti uzduž i poprijeko, no velika je mana što nikada nije vodio niti jednu momčad najviše klase. Za kraj tu je Pochettino kojeg među Kraljevima jako cijene. Njega su već nekoliko puta pokušali dovesti na svoju klupu, no svaki put bez uspjeha. Trenutno je Pochettino u PSG-u i makar mu je budućnost tamo upitna, ugovor još uvijek traje, pa je Real tu dosta oprezan.

Tko će naslijediti klubu Reala prosudite sami, tako i tako kažu da smo mi „obični promatrači“ zapravo najveći nogometni stručnjaci. Mi ćemo samo zaključiti da tko god dođe, zasigurno neće imati lak posao, jer za vladati Kraljevima morate stalno čvrsto držati žezlo.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!