Vatreni izgubili, izbornik zadovoljan, ali navijači nisu sretni

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Hrvatska je sinoć u posljednjoj pripremnoj utakmici protiv Belgije izgubila s minimalnom prednosti za domaćine, 1:0.

Zlatko Dalić nakon utakmice rekao je kako je on zadovoljan, te kako su se naši dečki bez obzira na rezultat pokazali kako ravnopravan suparnik jednoj jakoj reprezentaciji poput Belgije.

– Ova utakmica donijela nam je optimizam. Odigrali smo kvalitetnu utakmicu s vrlo jakim protivnikom i bili smo ravnopravni. Bili smo angažirani i dosta smo trčali. Bili smo puno bolji nego prije i to me ohrabruje. No, primili smo gol koji se nije smio dogoditi – izjavio je izbornik Vatrenih.

Taj pogodak o kojem izbornik priča je onaj Romela Lukakua u 38. minuti utakmice. Superzvijezda je iskoristila „ahilovu petu“ hrvatske obrane – igru iz prekida.

Izbornik je ipak naglasio kako nije kompletno zadovoljan u napadačkom dijelu igre.

– Moramo imati više okomitih paseva, moramo više puta šutirati prema golu i sa više igrača ići u završnicu. To je jedan od problema kojeg moramo ispraviti u ovih pet-šest dana – samokritično zaključuje Dalić.

Podsjetimo da naši Vatreni svoj europski put kreću 13. lipnja i to utakmicom protiv domaćina Engleza. Oni će zasigurno biti agresivni i htjeti će zabiti od prvih minuta utakmice, a mi se tu moramo dobro obraniti. Izbornik je toga svjestan, ali navijači zahtijevaju napadačku igru, a ne branjenje protiv moćnog rivala.

A sada upravo malo o tim navijačima. Poznato je da su naši navijači najbolji izbornici, treneri i igrači iz kauča i kako svatko uvijek ima nešto za reći, a jučerašnja utakmica nije bila iznimka po tom pitanju. Mnogi se pitaju je li Rebić zasigurno najbolja opcija, ali i puni su pohvala za savršenog Livakovića. Igrač koji je možda zaplijenio najviše pogleda svojom igrom je Šime Vrsaljko. Gotovo da nema osobe koja se nije barem pet puta primila za glavu zbog njegove jučerašnje igre, ali… Šime je srčan i dokazao je to i onim pomalo smiješnim skokom za loptom koja je išla van terena. Svima je bilo jasno da se to ne može stići, ali Šime nije odustajao, on je stvarno ostavio srce na terenu, samo je pitanje hoće li to biti dovoljno s igrom kakvu je pokazao.

Izbornik je rekao kako postoje stvari koje mu se ne sviđaju, no da će to riješiti u svlačionici i još je jednom naglasio bit zajedništva.

– Moramo biti svi zajedno kompaktni, nema tu puno priče i razgovora, moramo igrati ono što se dogovorimo. Ako ćemo tako igrati, onda ćemo napraviti rezultat – objašnjava Zlatko Dalić.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!