Hrvatska procijepljena, Španjolci i Šveđani zaraženi

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Hrvatska se nogometna reprezentacija cijepila uoči odlaska na Euro. Time su osigurali svoju pojedinačnu zdravstvenu sigurnost, ali i sigurnost nastupa reprezentacije na prvenstvu. Zanimljivo je da se među igračima cijepio i poznati protivnik cjepiva Dejan Lovren. Iz HNS-a su naveli kako se većina nogometaša cijepila, a kako su oni koji se nisu cijepili u velikom broju preboljeli Covid-19.

Nisu svi reprezentativci sretni kao naši Vatreni što se tiče situacije sa cjepivom. U Španjolskoj recimo nogometaši nisu cijepljeni, na što su se požalili još prilikom prvog slučaja koronavirusa u njihovoj reprezentaciji.

Dakle kao što smo sad spomenuli, ali kao što smo i ranije pisali, Sergio Busquets još je prije nekoliko dana bio pozitivan na PCR testu. Iz Španjolskog nogometnog saveza tada su poručili kako njihov kapetan nije imao značajne simptome te kako vjerojatno nije zarazan. Na njihovu žalost, ali i žalost cijelog nogometnog svijeta, nisu bili u pravu.

Stoper Diego Llorente pozitivan je nakon novog PCR testa, isto kao i jedan član stožera reprezentacije. Sada se svi pribojavaju kako će na idućem testu biti još više zaraženih. Uz to što je virus sam po sebi problem, u situaciji da Španjolci imaju više od troje zaraženih tada tek dolazi do pravog nogometnog problema. Prema pravilima, ako je troje igrača zaraženo u jednoj reprezentaciji to se smatra „nekontroliranim širenjem zaraze“ i cijelu reprezentaciju stavlja u tešku poziciju, a njihov nastup na prvenstvu pod upitnik. Valja napomenuti i kako je izbornik Furije sada na još većem udaru medija i javnosti zbog svoje odluke da na Euro vodi 24 od mogućih 26 igrača.

A sada malo o Šveđanima. Oni su prije par dana jako kritizirali svoje prve protivnike na Euru – Španjolce, nakon što je njihov kapetan bio pozitivan na testu. Švedska je reprezentacija tražila da se Furija pridržava desetodnevne karantene u trenutku kada je bilo sedam dana do njihove utakmice. Mnogi su to tada protumačili kao iskorištavanje prilike, odnosno neprilike u kojoj se našla Španjolska.

Sada je Dejan Kuluševski pozitivan na Covid-19, a Švedska reprezentacija ostaje bez jednog od najboljih igrača kojeg imaju u svom arsenalu. Dejan je u izolaciji, ali nije i ostatak reprezentacije, kao što su to napravili Španjolci.

Situacija s koronavirusom zakomplicirala se prije početka samog natjecanja, a mi se možemo nadati samo kako se neće pogoršati, kako bi se Euro mogao održati prema planu. Svim igračima želimo brz oporavak i povratak na teren.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!