Ramona i Leon prvaci Hrvatske u standardnim plesovima

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

U subotu je u Sisku, u odličnoj organizaciji u novoj dvorani domaćega kluba i Hrvatskog sportskog plesnog saveza održano prvenstvo Republike Hrvatske u standardnim plesovima i bodovni turnir.

Natjecalo se je 190 natjecatelja iz 16 klubova a sudilo je 9 sudaca.

Među natjecateljima bilo je i 19 natjecatelja iz ŠPK H-8 i to u pojedinačnoj kategoriji: Lana Pogledić, Marta Novaković, Jana Polak, Matea Prskalo, Hana Birač, Erika Kiđemet, Tia Ivana Palata, Leon Grgić, Ramona Pečar, Lana Novak, Lara Novak, Ameli Koščak Vukobrat, Sara Haistor, Mateja Kolarić te u paru Borna Kovačević-Petra Filipan.

S odličnim rezultatima startao je plesni klub H-8. Na državnom prvenstvu Ramona Pečar (osnovci) potvrdila je na prvom natjecanju visoku formu i u velikoj pojedinačnoj konkurenciji od 13 natjecatelja, iz polufinala u finalu bila prva i osvojila titulu državne prvakinje u kategoriji ,,osnovci,, što je pošlo i za rukom Leonu Grgiću koji je osvojio prvo mjesto i postao državni prvak u starosnoj kategoriji ,,mlađa mladež,, u muškoj konkurenciji.

Do njih sa najboljim plasmanom je Ameli Koščak Vukobrat i Sara Haistor koje su od polufinala do finala osvojile visoka mjesta, Ameli 6.( od 17 natjecatelja) a Sara 5. mjesto (od 26 natjecatelja). Ostali natjecatelji ostvarili su dobre rezultate sa nižim plasmanom. Plesni par Borna Kovačević-Petra Filipan osvojili su u finalu 5.mjesto.

Na bodovnom turniru ostvareni su također odlični  rezultati:

Do zlatne i srebrne medalje došla je Hana Birać, Lana Pogledić do 2 zlatne, Ameli Koščak Vukobrat osvojila j e 1 brončanu medalju, Sara Haistor 1 brončanu i 1 srebrnu, Mateja Kolarić 1 brončanu. Ostali su imali dobre plasmane i kvalitetnu izvedbu.
Glavni strateg i predsjednik kluba Dragutin Hubak zadovoljan je postignutim rezultatima.

Iduće natjecanje je u Ivancu 12.3.2022. a u Bjelovaru ,,TROFEJ GRADA Bjelovara,, dana 23.4.2022. za koji je krenula priprema.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!