U Pašijanu tulumarili, u Bjelovaru se vozikao pod mjerom samoizolacije

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

GAREŠNICA/BJELOVAR – U noći sa subote na nedjelju, 20./21. ožujka, u Velikom Pašijanu u svojoj obiteljskoj kući 42-godišnjak je organizirao privatno okupljanje i proslavu. U kući je uz šest članova obitelji koji žive u zajedničkom kućanstvu zatečeno još 13 osoba, a što je protivno odluci Nacionalnog stožera civilne zaštite o okupljanju najviše 10 osoba iz najviše dva kućanstva kao i vremenu trajanja do 22.00 sata.
Zbog prekršaja iz Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti 42-godišnjaku je uručen prekršajni nalog.
Zakonom o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti je propisano da za počinjeni prekršaj novčanom kaznom u iznosu od 5 do 10 tisuća kuna kaznit će se fizička osoba, vlasnik odnosno posjednik privatnog prostora ako organizira ili dopusti održavanje privatnog okupljanja protivno odlukama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske.

U utorak, 23. ožujka, oko podne, u Bjelovaru, u Ulici Vladimira Nazora, u kontroli prometa da upravlja osobnim automobilom, zatečen je 46-godišnji muškarac iako mu je izrečena epidemiološka mjera samoizolacije u trajanju od 18. do 28. ožujka 2021. godine. Njemu je izdan prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti prema kojem mu je predviđena novčana kazna od 8 do 15 tisuća kuna.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!