Želimo Županiju za sve, a ne samo za odabrane!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Ulaganje u gospodarstvo i poljoprivredu, demografske mjere, bolje zdravstvo i školstvo, ekologija, vraćanje digniteta braniteljima i povjerenja u instituciju Županije ciljevi su s kojima u izbornu utrku kreće Demokratski HSS. Gospodarstvo je u prvom planu pa je današnje predstavljanje kandidata za župana Ivana Beljana i njegove zamjenice Valne Bastijančić Erjavec održano ispred bjelovarskog Elektrometala, koji je, tvrdi Beljan, propao zbog nerazumijevanja politike.

-Problem je bio dug od dva milijuna kuna državi. Tadašnji ministar Linić nije to htio oprostiti Elektrometalu, a Damir Bajs se nije sjetio dokapitalizirati dva milijuna kuna da spasi 500 zaposlenih. U idućih sedam godina ta dva milijuna popela su se na 70, neki kažu čak i 90 milijuna kuna, nakon čega je došao stečaj i kraj – kazao je Beljan.

To se, naglasio je, više nikada ne smije ponoviti. Beljan smatra kako je stanje u županiji zabrinjavajuće o čemu najbolje svjedoče brojke. Prije 20 godina u županiji je bilo 10 tisuća poljoprivrednika, a danas dvije tisuće, zaposlenih je 2009. bilo 36 700, danas ih je 31 tisuća. Beljan drži da se gospodarstvu može pomoći i preraspodjelom stavki u županijskom proračunu.

Valna Bastijančić Erjavec i Ivan Beljan

-Milijuni koji kolaju moraju biti transparentni. Ne možemo za informiranje u četiri godine potrošiti 10 milijuna kuna. Ne znamo gdje su ti novci, ali su legalno izglasani na Županijskoj skupštini i potrošeni – kaže Beljan, dodajući kako ubuduće ta sredstva treba usmjeriti na gospodarstvo i druge projekte od kojih će koristi imati stanovnici županije. U slučaju pobjede, Beljan najavljuje i dovršetak započetih županijskih projekata, kao što su bolnica i školske dvorane te redovne sastanke s gradonačelnicima i načelnicima što, upozorili su stranački načelnici koji su ga stigli podržati, nije praksa aktualnog župana.

-U posljednjih osam godina ja sam kod aktualnog župana bio dva puta po 15 minuta. Na žalost suradnja je nikakva, čak ni u ovo vrijeme pandemije i potresa, a problema o kojima bismo mogli razgovarati je puno – požalio se šandrovački načelnik Josip Dekalić, dodajući kako mu župan nije čestitao ni na 14 milijuna kuna koje je njegova Općina u četiri godine povukla iz europskih fondova.

Podršku stranačkim kandidatima za županiju dao je i zamjenik predsjednika Demokratskog HSS-a Boro Bašljan koji je istaknuo kako vjeruje da Beljan dobro poslovanje koje je pokazao na čelu čazmanskih Komunalija može preslikati na Županiju, baš kao što Valna Bastijančić Erjavec zbog dosadašnjeg iskustva može donijeti pozitivne promjene u resorima zdravstva i školstva. Okupljeni Demokratski HSS-ovci poručili su kako im je zajednički cilj Županija za sve, a ne samo za odabrane kao što je, tvrde, slučaj sada.

 

 

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!