Kroz drugu fazu projekta osigurane kućanske i higijenske potrepštine

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – U sklopu projekta „Za žene Bjelovarsko-bilogorske županije – faza II“ vrijednog 600 tisuća kuna potpisan je ugovor o nabavi kućanskih i osnovnih higijenskih potrepština između župana BBŽ Damira Bajsa i predsjednika Uprave Narodnih novina d.d. Zlatka Hodaka. Druga faza projekta ukupno je vrijedna 5,3 milijuna kuna, a kroz njega je zaposlena 61 žena koja brine o 366 starijih i nemoćnih osoba. U sklopu projekta zbrinuti korisnici dobivat će kućanske i osnovne higijenske potrepštine u iznosu od 110 kuna mjesečno čime će svaki mjesec biti isporučeno 366 paketa. Bjelovarsko-bilogorska županija nositelj je projekta, no odrađuje ga zajedno s 12 partnera među kojima je i Dom za starije osobe Bjelovar.

– Naš dom zapošljava 15 gerontodomaćica i to u tri općine. Sedam djelatnica zaposleno je na području općine Nova Rača, četiri na području Dežanovca i četiri u Velikoj Trnovitici. Svaka od njih skrbi o šest korisnika, ukupno njih 90. Ponosni smo što smo dio ovog vrijednog i kvalitetnog projekta koji je započeo još 2017. godine – poručila je ravnateljica Doma za starije osobe, Jasmina Radojčić.

Da se korisnicima pomaže u svakom segment života, potvrdila je i gerontodomaćica Ana Babec. – Osiguravamo im namirnice, lijekove, vozimo na preglede kod liječnika i slično. Na projektu sam radila i u fazi I i mogu reći da sam bila jako zadovoljna. Kao buduće djelatnice, prošle smo edukaciju za njegovateljice. Jako puno smo naučile, kako kroz predavanja, tako i kroz praksu – kazala je Babec.


Predsjednik Uprave Narodnih Novina d.d. Zlatko Hodak poručio je da će se brinuti o isporuci higijenskih potrepština raznih vrsta i to putem kvalitetnih dobavljača. Suradnjom je zadovoljan i župan Damir Bajs. – Druga faza je maksimum koji smo mogli prijaviti, 5,3 milijuna kuna. Ovaj ugovor je od velike vrijednosti, posebno za sve korisnike projekta. Potrepštine će biti osigurane i nikome ništa neće nedostajati. Ključan element ovog projekta je da korisnici ne odlaze u smještaj za starije osobe nego da što duže žive i borave u svom poznatom okruženju – zaključio je Bajs.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!