Koprivnički umirovljenici u novom prostoru

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

KOPRIVNICA – Koprivničko-križevački župan Darko Koren, zamjenik župana Ratimir Ljubić i predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar nazočili su otvorenju  novih prostorija Udruge Matice umirovljenika Koprivnica. Prigodnim riječima, prisutnim uzvanicima te članovima Udruge, uvodno se obratio predsjednik Udruge Slavko Dedi koji je zahvalio županu i suradnicima na pomoći kojom su omogućili funkcioniranje Udruge.

-Umirovljenici su zaslužili ovakav prostor i topli dom. Na sreću sve probleme smo riješili uz svesrdnu pomoć Županije i župana Korena koji su dali izniman doprinos da Udruga stane na noge i nastavi s radom na dobrobit umirovljenika i naših članova. Hvala još jednom na pomoći, bez toga uistinu ne bi mogli djelovati – kazao je predsjednik Dedi.

Župan je vodstvu Udruge i članovima čestitao na novim prostorima podsjetivši kako Županija kroz kontinuiranu kvalitetnu socijalnu politiku i brojne programe veliku pozornost usmjerava prema skrbi o starijim osobama.

-Drago nam je da danas možemo prisustvovati otvorenju ovog prostora do kojeg se došlo nakon velikog truda koji ste uložili svi vi članovi te novo i bivše vodstvo Udruge. Ovo je važan dan za vas i treba gledati svijetlu stranu priče te kako stvoriti uvjete koji će pomoći da se prepreke na koje nailazite riješe. Županija kroz brojne programe i subvencije kontinuirano brine o umirovljenicima na našem području,  a i naš je Županijski Savjet za umirovljenike izuzetno aktivan čime se doprinosi u stvaranju još boljih uvjeta za osobe u trećoj životnoj dobi. Pomoći ćemo vam da i dalje nastavite sa svojim radom te da vam ovaj prostor bude mjesto pozitivnih misli i sadržaja te drugi dom. Želim vam svako dobro, puno zdravlja i sretnih trenutaka u novim prostorima – kazao je župan Koren na otvorenju.

Podsjetimo kako je Županija provodeći odgovornu socijalnu politiku kroz 15 godina sufinanciranja programa Pomoć u kući do sad izdvojila 12 milijuna kuna izvornih sredstava te kako je među prvima u Hrvatskoj krenula sa sufinanciranjem smještaja u privatnim domovima za što je na godišnjoj razini osigurano milijun kuna izvornih sredstava. Uz to, Županija kao osnivač sa 6,3 milijuna kuna godišnje financira Dom za starije i nemoćne osobe u Koprivnici te je u prošloj 2020. godini sufinancirala smještaj za 214 korisnika u domovima na području županije, što je čak trećina ukupnih smještajnih kapaciteta.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!