Najava županijske akcije na prekršaje biciklista

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Policijski službenici će 29. lipnja u vremenu od 4 do 6 i od 21 do 23 sata na području Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske provesti županijsku akciju usmjerenu na utvrđivanje prekršaja upravljanja biciklom u uvjetima smanjene vidljivosti i noću.

Kontrolirati će se da li su biciklisti propisno označeni, da noću i danju u uvjetima smanjene vidljivosti imaju upaljeno jedno svijetlo bijele boje na prednjoj strani i jedno crveno svjetlo na stražnjoj strani bicikla te da li su biciklisti označeni reflektirajućim prslukom, reflektirajućom biciklističkom odjećom ili drugom reflektirajućom oznakom, kao i da li su pod utjecajem alkohola.

Akcija je preventivnog karaktera, a policijski službenici će biciklistima podijeliti reflektirajuće prsluke te će im savjetom skrenuti pozornost na njihove propuste i moguće posljedice kao jedne od najranjivijih kategorija sudionika u cestovnom prometu.

Iz Policijske uprave mole sve sudionike u prometu, a posebno bicikliste, da poštujući prometne propise vode brigu o svojoj i sigurnosti drugih sudionika u prometu, te da svojim pozitivnim ponašanjem pridonesu povoljnom stanju sigurnosti.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!