Tko je prvi Siračanin koji ide na neko svjetsko prvenstvo

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

SIRAČ – Bjelovarsko-bilogorska županija od ove se godine može pohvaliti da ima reprezentativca na Svjetskom prvenstvu u lovu na pastrve s umjetnim varalicama. Više o tome otkrio je Leo Lukač, predsjednik udruge Športskog ribolovnog društva Pastrva iz Sirača.

– Športsko ribolovno društvo Pastrva Sirač je poslalo tri člana koji su se natjecali u državnom prvenstvu ribolovom pastrve umjetnim varalicama gdje je jedan naš član završio na drugom mjestu i direktno se plasirao na Svjetsko prvenstvo koje se održava sutra u Devonu u Bugarskoj – navodi. Opisuje i kako natjecanje izgleda, ali i koji mu je cilj.

– Samo natjecanje se sastoji od četiri gare, prvenstveno osam kola, u kojima se u jednom danu lovi četiri puta po 45 minuta. Jedna riba je jedan bod, u drugom krugu bod i pol, u trećem krugu dva boda, a u četvrtom dva i pol boda. Sve se zajedno zbraja i boduje. Lovi se metalnim varalicama, voblerima i gumama, tj. silikonskim varalicama različitih oblika, a cilj je uhvatiti najviše riba i imati najmanje negativnih bodova – pojašnjava te dodaje kako će natjecanje trajati dva dana.

Njihov reprezentativac ove se godine priključio siračkoj ‘Pastrvi’, a njegovi rezultati su sjajni, osobito s obzirom na to da društvo zbog nedostatka vode na svom području. Za svaki trening, ističe Lukač, članovi plaćaju 150 kuna za izlazak na vodu. No, time se ne zamaraju dok priželjkuju medalju, što Subašiću ne bi trebao biti problem s obzirom da ih nekoliko već posjeduje.

– On već ima tri medalje sa Svjetskog prvenstva, dva srebra i jednu broncu, a sad se nadamo zlatu. Svi smo tu presretni što nam je omogućio ovako nešto. Mala smo općina i takva stvar je nešto prelijepo – ističe Lukač. U Bugarskom Devonu natjecat će se 20-ak reprezentacija, a Hrvatsku će predstavljati reprezentativci iz Zagreba, Knina, Ogulina, Koprivnice te Sirača.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!