Ravnateljica smijenila uspješnog i omiljenog šefa, novi šef postao bivši ravnatelj

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Uobičajeno jutro na odjelu kirurgije Opće bolnice Bjelovar – jutarnja kava, sastanci, pripreme. Ništa nije upućivalo na bilo kakve radikalne promjene. A onda se na kolegiju Odjela pojavila nova ravnateljica, Ivanka Fehir Radanović, obratila se kirurzima i priopćila im da šef Odjela više nije Damir Koprek, nego nedavno smijenjeni ravnatelj Opće bolnice Bjelovar, Ali Allouch. Svoju odluku ravnateljica je obrazložila time kako je Dr. Allouch, prije no što je postao ravnatelj bio v.d. šefa odjela kirurgije. Većina kirurga ostala je iznenađena s obzirom da je Dr. Koprek, kako doznajemo, odlično obavljao svoj posao.
Dr. Kopreka kolege kirurzi smatraju prije svega iznimno dobrom osobom, ali i vrsnim stručnjakom punim dobrih ideja.
Ujedno, to je od dolaska nove ravnateljice Fehir, prva smjena šefa nekog odjela, pa bi se mogao steći dojam da je na odjelu kirurgije najlošije stanje, što je daleko od istine, tvrde kirurzi s tog odjela.
Većina smatra da Dr. Koprek nije trebao otići i postavljaju pitanje ne bi li bilo kolegijalnije da je Dr. Allouch, ako je već morao dobiti neku funkciju, pristao na mjesto zamjenika šefa Odjela kirurgije, a da su on i ravnateljica mladjeg i omiljenog rukvoditelja odjela ostavili da i dalje uspješno vodi odjel.
Bit će zanimljivo čuti kako na smjenu Dr. Kopreka gleda Upravno vijeće bolnice na čelu s Dr. Modrićem, koje je od prve sjednice svima dalo do znanja da ne misli biti fikus, nego aktivno sudjelovati u upravljanju bolnicom kao jedinstveni tim koji će osim stručnim i financijskim pitanjima, veliku pozornost posvetiti etičkim načelima i međuljudskim odnosima.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!