Čazmanski srednjoškolci sudjelovali u kampanji “Mama budi zdrava”

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ČAZMA – S ciljem podizanja svijesti o važnosti prevencije raka, učenici Srednje škole Čazma i ove godine su se pridružili kampanji „Mama, budi zdrava“ koju provodi udruga „ Sve za nju“. Kampanja senzibilizira učenike o važnosti prevencije raka te ih potiče da svoje majke potaknu na obavljanje redovitih pregleda.

– Uključila sam u projekt učenike čitave škole. Prije svega smo malo razgovarali kako bi osvijestili kako je to opaka bolest. Ono o čemu smo svi svjedočili je da malo koji razred nema baš nikoga koga poznaje da nije obolio od bolesti. Moram reći da su se djeca vrlo empatično ponašala – rekla je profesorica Renata Špehar.

Uz to, idu i ružičasti baloni koje je udruga „Sve za nju“ poslala školi. – Osmišljavali smo gdje bi se s ružičastim balonima mogli fotografirati, a poslije smo tražili i pjesmu koju bi mogli za video montirati. Uz to je išao i prigodni plakat – rekla je.

Učenici su u sklopu kampanje dobili i edukativne letke. – Na kraju smo svima uručili edukativan letak gdje piše “od koga za koga”. Učenici su mogli svojim mamama, tetama, sestrama, kome već želi dati letak i dodatno probuditi svijest o bolesti – zaključuje profesorica.

Na YouTube stranici Srednje škole Čazma može se pogledati video koji su ovi osvješteni srednjoškolci napravili u sklopu kampanje „Mama, budi zdrava“.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!