Nove županijske financijske potpore liječnicima, uskoro i veće stipendije za studente medicine

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Potpisano je 13 novih ugovora vezanih uz potpore Bjelovarsko-bilogorske županije za zadržavanje i privlačenje liječnika i medicinskog osoblja za rad u zdravstvenim ustanovama na području županije. Riječ je o ugovorima u okviru programa “Za najveću vrijednost zdravstvenog sustava – liječnike i medicinsko osoblje”. Navedene mjere odnose se na sufinanciranje stambenih kredita, troškova podstanarstva te stručnog usavršavanja i doškolovanja. Budući da je manjak zdravstvenih djelatnika problem na nacionalnoj razini, Bjelovarsko-bilogorska županija nada se da će ovim mjerama doprinijeti zadržavanju postojećih te privlačenju novih liječnika za rad u županijskim zdravstvenim ustanovama. Župan Marko Marušić zahvalio je svim liječnicima što su za mjesto rada odabrali upravo Bjelovarsko-bilogorsku županiju.

– Iznimno mi je drago što ste se javili na naš javni poziv i što samim time vidite svoju budućnost u našoj BBŽ. Svi znamo, pogotovo u ovo vrijeme covida-19, koliko je bitan zdravstveni sustav, koliko su bitni zdravstveni djelatnici, liječnici i medicinsko osoblje. Naša županija susreće se s problemom s kojim se nažalost susreće i cijela naša država, a to je nedostatak medicinskog osoblja pa želimo učiniti sve kako bismo privukli što veći broj medicinskog osoblja i liječnika u našu županiju. Unatoč našem skromnom i dosta lošem županijskom proračunu idemo s novim setom mjera, a to je da ćemo nagodinu povećati stipendije studentima medicine s dosadašnjih tisuću na tri tisuće kuna. Nadamo se da ćemo s tim povećanjem stipendija privući još studenata medicine koji će raditi u našem zdravstvenom sustav – istaknuo je te mladim liječnicima zaželio puno uspjeha u radu. Doktor Silvio Vacek iz Doma zdravlja BBŽ smatra kako su ove mjere poticaj mladima da ostanu u županiji.

– Ako i jedan liječnik ostane tu zbog ove mjere, mislim da je to hvalevrijedno. Ja sam se konkretno prijavio na mjeru sufinanciranja podstanarstva i mislim da će mi to u budućnosti olakšati i smanjiti svakodnevne životne troškove, a to mi je poticaj da ostanem dio zdravstvenog sustava u županiji – rekao je. Doktorica Valentina Krvar iz Doma zdravlja BBŽ složila se s kolegom i pohvalila županijske mjere.

– Osobno sam se prijavila za sufinanciranje podstanarstva. S obzirom da sam završila fakultet ljetos, moram reći da mi je kao mladom liječniku najvažnija stvar bila je da sam točno mjesec dana nakon diplomiranja dobila posao. Ovaj projekt je još jedan veliki plus koji me zadržao ovdje – pojasnila je te izrazila nadu da će se on održati i u budućnosti.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!